Quantcast
Channel: Ansigtspleje - PUDDERDÅSERNE
Viewing all 249 articles
Browse latest View live

Evanesce – kokosolie til knap 3.000 kroner pr liter

$
0
0

Evanesce

Jeg er helt med på, at lækker emballage er værd at betale ekstra for. Det gør jeg gerne selv. Og den matsorte glaskrukke, som Evanesce kommer i, ER smuk og lækker. Men når indholdet udelukkende består af kokosolie til knap 3.000 kroner pr liter – ja så bliver det altså for tosset for mig. For der er virkelig ingen forskel på denne olie, og så enhver anden kvalitetskokosolie, som du kan købe i helsekost og supermarkedet til en mikroskopisk brøkdel af denne tossede pris.

Samme indhold af økologisk jomfrukokosolie
Evanesce består udelukkende af økologisk jomfrukokosolie, som du kan købe i supermarkedet og i helsekostbutikker på grimmer krukker. Økologisk jomfrukokosolie er godt for både hud og hår. Det har et højt indhold af både mættede fedtsyrer og antioxidanter. Samtidig har det en unik evne til at trænge ind i hårstråets kerne og er derfor en god hårkur. Men dette gælder altså også den kokosolie, du kan købe i supermarkedet til 100 kroner pr. liter. Effekten er den samme – det siger Evanesce også selv.

Evanesce priser sig selv af at være koldpresset kokosolie af den bedste kvalitet, og det tvivler jeg ikke på. Men det er der også mange andre olier derude, der er. Jeg har intet belæg for at fremhæve den ene fremfor den anden. Men det er i øvrigt interessant, at ser man på indholdet af jomfrukokosolie vs. raffineret kokosolie, så er fedtsyreindholdet cirka det samme, og antioxidantindholdet er faktisk højere i den raffinerede olie.

Samme duft af kokos
Evanesce siger, deres olie dufter mindre af kokos, og at duften forsvinder hurtigere. Jeg kan ikke selv lugte forskel på Evanesce og min økologiske jomfrukokosolie fra Normal. Jeg kan i øvrigt ikke selv lide hverken lugten eller smagen af kokos og foretrækker til hver tid den raffinerede smagsneutrale kokosolie.

Smuk emballage
Evanesce kommer afgjort i en pænere emballage end supermarkedets syltetøjsglas. Den matsorte glaskrukke er smuk – bare husk at det er det eneste, du får ekstra, for den højere pris.

Her kan du købe det
Evanesce koster 295 kroner for 100 ml. i blandt andet Magasin. Jeg har købt 200 ml. økologisk koldpresset  jomfrukokosolie i Normal for 25 kroner.

 

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk / Følg os på Facebook og Instagram: @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas MAC Asos Deciem FeelUnique Escentual HQhairEstee Lauder LookFantastic Clinique Gosh

The post Evanesce – kokosolie til knap 3.000 kroner pr liter appeared first on Pudderdåserne.


Swiss Clinic: The Skin Care Range

$
0
0

Swiss Clinic

Sponsoreret indlæg

I løbet af foråret var min hud bare var sur, uanset hvad jeg bød den. Derfor skar jeg ind til benet og stoppede med at teste hudpleje. Det betød fravalg af en hel masse produkter, og blandt dem var The Skin Care Range fra Swiss Clinic. Nu hvor jeg har testet produkterne grundigt, føler jeg mig faktisk lidt dum, for min hud har det så rart.

Der er kræset for indholdet med virkelig effektive ingredienser. Der er faktisk næsten brugt samtlige ingredienser fra den øverste hylde med de bedste ingredienser, der findes. Det er nogle skønne konsistenser, der er behagelige at bruge, og så er det oven i købet pænt på hylden. Det er svært at ønske sig mere af sin hudpleje. Mine favoritter fra serien er Face Serum, som er skøn og let på huden og Night Cream, der sørger for at min hud er blød om morgenen.

Enkelthed
Selvom alder egentlig ikke er noget, jeg tænker over, så må jeg jo indrømme, at jeg tænker mere over, hvordan jeg behandler mig selv og ikke mindst min hud. Der i foråret var der selvfølgelig en årsag til, at min hud var så sur. Man kan faktisk blive for nysgerrig, og jeg var gået lige i fælden. Alt for meget hudpleje, og lidt travlhed oven i gør ikke noget godt for huden.

Det er et tilbagevendende tema på bloggen, at man skal stramme op på rutinerne og på mængden af produkter. Derfor har det været en dejlig og ikke mindst overskuelig opgave at bruge The Skin Care Range fra Swiss Clinic, der har fået min hud til at slappe af, samtidig med at hudens fugtniveau er hævet betydeligt.

The Skin Care Range
Serien, der indeholder et hav af spændende og effektive ingredienser, består af fem produkter.
Siden mit eventyr med en hudplejeserie, hvor jeg brugte enogtyve forskellige produkter dagligt, har jeg sat voldsomt pris på enkelthed. Selvom vi har en holdning til, at en dagcreme (naturligvis uden SPF) ligeså godt kan være en natcreme, så er min kærlighed faldet på seriens Night Cream. Den har nemlig i modsætning til uendelig mange andre natcremer en lækker konsistens.

  • Micellar Cleansing Gel (295 kr 125 ml) Vand er hårdt for huden, og derfor er det helt perfekt, at Micellar Cleansing Gel ikke nødvendigvis skal vaskes af. Du kan tørre den af med en serviet, som var det en creme og den kan både klare snavs og makeup.
  • Face Serum (760 kr 30 ml) Når vi taler om valg af hudpleje, vil jeg altid vælge et effektivt serum frem for creme. Det handler om konsistensen, der i dette tilfælde er så let og lækker, at den kun skal fordeles, så klarer den selv resten. Face Serum lever også op til alle krav om effekt. Faktisk er der så mange aktive ingredienser med dokumenteret effekt i, at det er svært at omtale dem alle: Fem forskellige peptider, A-vitamin, hyaluronsyre, mild syre (PHA), antioxidanter, lecithin, adenosin – og det er bare de umiddelbart bedst kendte. Listen er meget meget længere.
    For at starte med de vigtigste, så er det selvfølgelig især de fem forskellige peptider, der gør dette til et effektivt antiage serum.  Face Serum indeholder et af de klassiske collagenstimulerende peptider, der øger hudens indhold af collagen og mindsker rynker. Og et par peptider, som virker som epidermale vækstfaktorer (EGF). A-vitamin behøver vist ingen yderligere præsentation, men ud af den meget lange og temmelig imponerende liste af aktive ingredienser, vil jeg gerne fremhæve lecithin, der plejer huden og adenosin, der både plejer huden og mindsker tegn på aldring. Vi kunne skrive adskillige yderligere indlæg om de øvrige ingredienser i Face Serum, men… Lad os hellere komme videre.
  • Eye Cream (420 kr 15 ml) Cremen er let og behagelig. Med en næsten geléagtig lethed er der ingen risiko for, at du kommer til at trække i den sarte hud omkring øjnene. Eye Cream er baseret på hyaluronsyre.
  • Day Cream (595 kr 50 ml) Fugtende, let og bare rigtig rar, det er den bedste beskrivelse af Day Cream. Den fungerer perfekt under makeup, og den sørger for, at huden er gennemfugtet hele dagen. Både dagcremen og natcremen indeholder noget meget sjovt og ganske sjældent – nemlig kobberpeptider. Kobberpeptider er alle peptidernes moder og har eksisteret i mange år. De udmærker sig ved ikke bare at have en generel god effekt på mange hudproblemer (for eksempel sårheling) men selvfølgelig også på rynker. Day Cream indeholder flere peptider samt hyaluronsyrer og en overflod af planteekstrakter og andet godt. Den indeholder også solfilter, men angiver ikke en SPF.
  • Night Cream (640 kroner 50 ml) Mit yndlingsproduktet udmærker sig ved, at den virker rig og alligevel føles let og lækker på huden. I den tid jeg har brugt Night Cream, er jeg endnu ikke vågnet med alle folderne fra pudebetrækket i ansigtet. Det er noget af en bedrift, og samtidig er det faktisk løsningen på min største bekymring i forhold til rynker. Night Cream har flere ingredienser til fælles med Day Cream herunder de meget spændende peptider og hyaluronsyre. Her finder du også Sheasmør, lecithin og sneglesekret! (Og nej, før du afskriver sneglesekret som et helt skørt påfund, så læs lige hvad The Beauty Brains skriver her.)

Som du nok kan læse dig frem til, er det jeg værdsætter højest ved The Skin Care Range ingredienserne, effektiviteten og konsistenserne. Der er ikke mange produkter derude med et større udvalg af ingredienser i. Samtidig er det rart, at jeg kan begrænse antallet af trin til rens, behandling, øjencreme og fugtpleje.

Spar 15 % med vores rabatkode
Swiss Clinic har lavet en rabatkode til jer, der lige nu giver 15% rabat ved køb af produkter fra The Skin Care Range – uanset om man kun køber et enkelt eller flere. Koden er PD15 og du kan bruge den her på Swiss Clinics webshop.

Koden gælder kun på produkter fra The Skin Care Range, hvilket vil sige på disse 5 produkter OG på de kits, hvor du kan spare på at købe flere produkter fra serien sammen.

Sponsoreret indlæg skrevet i samarbejde med Swiss Clinic

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk / Følg os på Facebook og Instagram: @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas MAC Asos Deciem FeelUnique Escentual HQhairEstee Lauder LookFantastic Clinique Gosh

The post Swiss Clinic: The Skin Care Range appeared first on Pudderdåserne.

Anmeldelse: Juice Beauty

$
0
0

Juice Beauty

Juice-bølgen har naturligvis også ramt hudplejens verden, og når nu det er sundt at drikke juice (eller vent, nej… var det nu også overhovedet det?), så må det vel også være sundt at smøre det på huden? Hvis det er godt i maven, så er det vel også godt for huden?

Generelt er det et dårligt princip at putte de samme ting på huden, som du putter i munden. Mange madvarer er alt for skrap kost for huden. Tænk på citronsaft, tomater, chili eller grapefrugtjuice. Intet af det er godt i dets rene form direkte på huden. Til gengæld kan vores mavesæk med sit indhold af saltsyre klare lidt af hvert.

I Juice Beautys produkter finder vi saft af citron og æble blandet med velkendte aktive ingredienser. Jeg havde hellere undværet både citron og æble, men så havde navnet selvfølgelig klinget lidt hult.

Citronsaft er en kraftig syre og er dertil en kendt phototoxisk ingrediens, der kan øge hudens følsomhed overfor UV-lys. Det har ingen særlige positive effekter på huden og er lokalirriterende. Læs hvad Paula Begoun mener om citron og find kilder her.

Æblejuicen har jeg meget svært ved at finde kilder på. Der findes mange gode ekstrakter fra æbler, der kan have positive effekter, men det er selvfølgelig ikke det samme som at bruge ren æblesaft. Det er ikke noget man normalt gør, og jeg har meget svært ved at finde information om det.

Det er da også tankevækkende, at der på alle disse tre produkter står en advarsel: “Do not use on broken or irritated skin. Discontinue if irritation occurs. Avoid contact with the eyes.”. På en peeling kan den slags anmeldelser give fin mening, men det er trods alt ikke noget, vi normalt ser på en serum eller ansigtscreme. Det er i dette tilfælde en advarsel, man skal tage alvorligt.

Juice Beauty Stem Cellular Anti-Wrinkle Booster Serum – 749 kr for 30 ml.
Selvom jeg aldrig før har set æblesaft i hudpleje, så er stamceller fra æbler er velkendte, og det er da også det gennemgående tema i Juice Beauty.

Kan stamceller fra planter fjerne rynker på menneskehud? Måske. Det har været meget omdiskuteret og en overgang var der stamceller her, der og allevegne i hudpleje. Men vi har endnu ikke set overbevisende uafhængig forskning, der dokumenterer effekten.

Det har vi til gengæld for C-vitamin, hyaluronsyre og resveratrol, som der også er i dette serum – sammen med parfume fra æteriske olier.

Juice Beauty Stem Cellular Anti-Wrinkle Moisturizer – 599 kr for 50 ml.
Juice Beauty Stem Cellular Anti-Wrinkle Moisturizer indeholder stort set de samme ingredienser, som ovennævnte serum, blot i en cremet konsistens. Lad jer ikke narre af krukken – det er en airless pumpe-krukke af samme type som vi også har set hos for eksempel Akademiklikken. Det er et fantastisk lækkert stykke emballage. Ingrediensmæssigt har jeg ikke yderligere at supplere med.

Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength – 429 kr for 60 ml.
I mine syv år som pudderdåse har jeg prøvet næsten alt i syrepeelinger. Men intet har irriteret min hud så meget som Green Apple Peel Full Strength. Jeg bliver voldsomt rød i ansigtet efter bare få minutter, og jeg har ikke tænkt mig at forsøge yderligere. Jeg ved derfor heller intet om eventuelle positive effekter på længere sigt.

Helene prøvede den enkelt gang på hånden – det var rigeligt. Den kommer ikke i ansigtet.

Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength indeholder ellers ikke noget syre, som vi ikke begge er vant til. En blanding af glykolsyre, mælkesyre og PHA. Ikke noget, min hud ikke sagtens kan tåle normalt i selv meget høje koncentrationer. Jeg er derfor overbevist om, at det er noget andet i peelingen, der driller. Måske frugtekstrakterne, måske kombinationen af syre og frugtsafterne. Det er ikke noget, jeg vil anbefale.

Her kan du købe det
Produkterne fra Juice Beauty koster fra 199 kroner til 749 kroner i blandt andet Magasin.

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk / Følg os på Facebook og Instagram: @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas MAC Asos Deciem FeelUnique Escentual HQhairEstee Lauder LookFantastic Clinique Gosh

The post Anmeldelse: Juice Beauty appeared first on Pudderdåserne.

Pudderdåsernes store guide til A-vitamin

$
0
0

Retinol

A-vitamin hedder også retinol og er vel nok den mest testede og af hudlæger elskede hudplejeingrediens.

Nye teknologiske muligheder for at skabe mildere, men stadig effektive hudplejeprodukter med A-vitamin har givet det gamle vitamin en velfortjent renæssance.

Men det er svært at finde rundt i, for skal man lige vælge retinol, retinaldehyd, retinyl acetate, retinyl palmitate eller retinyl retinoid? Og hvor mange % skal der være i, og hvad med bivirkninger?

Der er intet i verden, vi hellere ville end at opstille en rangordnet liste over, hvilke typer a-vitamin der er bedst, og hvilke koncentrationer de skal bruges i for at virke bedst. Problemet er, at det ikke er helt så lige til uden at tage en række forbehold først.

Ikke kun et spørgsmål om a-vitaminet
Retinol, retinyl acetate, retinyl palmitate og retinaldehyd er alle velkendte former for A-vitamin, som mange forskellige forskere har undersøgt. Retinyl retinoid er en nyere opfindelse, som vi kun har forsking fra den samme gruppe asiatiske forskere. Studier der direkte sammenligner retinaldehyd, retinyl acetate, retinyl palmitate og retinyl retinoid er meget højt på ønskesedlen her!

Udover hvilken form for A-vitamin, man vælger at bruge i sit produkt, så kan man vælge forskellige former leveringssystemer og kombinationer til, som dygtige kemikere kan bruge til at forbedre optagelsen af A-vitamin og mindske risikoen for bivirkninger. Dette gør det også endnu sværere at sammenligne, så vi tager et meget stort forbehold for hitlisten over A-vitamin på dette punkt her.

Akne, rynker, hyperpigmentering
A-vitamin er effektivt mod en lang række af hudproblemer. Hos lægen kan du få A-vitaminsyre på recept, men et velformuleret A-vitamin produkt fra kosmetikkens verden er ikke nødvendigvis et dårligere valg.

A-vitamin har et årelangt cv, hvor det har fjernet rynker, akne, hyperpigmentering og endda mindsket størrelsen på hudens porer. Der er så mange studier af emnet, at jeg ikke engang vil begynde at hive enkelte frem her. Det er i dag hudlægernes standardingrediens nummer 1.

Bivirkninger
Irritation og rødme er en risiko ved brug af produkter med A-vitamin i. Det er ikke nødvendigvis produkter for alle, og ligesom når du bruger syre er brug af solcreme vigtigt. Start langsomt og forsigtigt ud, hvis du prøver A-vitamin for første gang. For at illustrere hvor forskelligt man kan reagere på A-vitamin, så har min egen hud endnu ikke reageret irriteret på A-vitamin. Helenes hud tåler derimod stort set ingen A-vitamin overhovedet.

A-vitamin er til aftenbrug
Cremer med A-vitamin bør bruges om aftenen inden sengetid. A-vitamin bliver nedbrudt ved kontakt med solen. Nogle mener også, at A-vitamin kan være decideret fototoksisk på huden. Andre mener det modsatte. Under alle omstændigheder skal du kun bruge din A-vitamin creme en gang i døgnet, så det kan lige så godt være om aftenen.

Brug den gerne sammen med syrepeeling. A-vitamin er ikke en peeling, så du kan godt kombinere med et AHA et BHA produkt, men start forsigtigt op. Bivirkninger og irritation ved A-vitamin er hyppige.

Det er også vigtigt at bruge A-vitamin meget længe, før du vurderer effekten. Gerne 3 måneder før du kan vurdere den fulde effekt.

A-vitamin hitlisten
Her er en liste over typer af A-vitamin i hudpleje, rangeret efter hvor stor effekt de har på huden.  Vi starter nedefra og op. De første er de svageste. Jo længere nede af listen, jo mere effekt og jo flere bivirkninger. (Primær kilde)

Retinyl palmitate og retinyl acetate regnes blandt de svageste A-vitaminer i hudpleje. De skal først omdannes til retinol og så derefter til A-vitaminsyre, hvilket gør det til en længere proces. De har effekt, men der skal større mængder til. Der er flere studier af retinyl palmitate og retinyl acetate, hvor deres effekt boostes med et hjælpestof af en slags og kombineret med den rette følgesvend eller i store koncentrationer kan disse svagere a-vitaminer virke på rynker og uv-skader.

  • Beauté Pacifique Super 3 Booster indeholder retinyl palmitate og retinal acetate
  • Environ indeholder retinyl palmitate

Retinol er en forgænger til både lægens A-vitaminsyre og den mere effektive retinaldehyd. Retinol har dokumenteret effekt især på rynker. I huden omdannes retinolen til A-vitaminsyre og retinaldehyd, men har færre bivirkninger.

  • Paula’s Choice CLINICAL 1% Retinol Treatment
  • The Ordinary bruger retinol i nogle af deres omformulerede retinol-produkter.
  • Excuviance Super Retinol concentrate
  • Restylane Night Serum

Retinaldehyd er i studier mere effektivt end retinol og har vist en effekt på akne. Har du uren hud, så er det ifølge videnskaben denne A-vitamin du skal vælge, og i den videnskabelige litteratur er den også en favorit til rynker, der giver den største effekt med få bivirkninger. Man kan undre sig over, at ikke flere bruger den?

  • Avène bruger retinaldehyd i mange af deres produkter. For eksempel den nye Ystheal intense (0,1%) og Avène Physiolift Precision Filler (0,3%)

Boblere:

Retinyl retinoate er en helt ny form for retinol, der er blevet studeret af en enkelt gruppe koreanske forskere. De mener, det er den bedste af dem alle, men når vi ikke har andre studier at sammenligne med, så er det meget svært at sige noget om.

Hydroxipinacolone retinoate er et andet blad i den urskov af nye former for retinol, der er skudt op. To italienske studier beskæftiger sig med den som tilbehør til aknebehandling, men de er ikke særlig konkrete.

  • Verso bruger retinyl retinoate.
  • The Ordinary har netop reformuleret deres retinol-produkter, og den gode gamle er udgået. I de nye kan du finde hhv hydroxipinacolone retinoate og retinol.

Her kan du købe det (reklamelinks)
Avène købes på apoteket eller online hos Escentual og Apo-rot.

Beaute Pacifique super3booster kan du købe i blandt andet Matas.

Excuviance, Restylane og Environ forhandles på klinikker.

Paula’s Choice CLINICAL 1% Retinol Treatment finder du på Paulas egen europæiske webshop. Læs hele anmeldelsen her.

The Ordinarys nye retinolprodukter finder du på The Ordinarys egen webshop.

Verso finder du i Magasin eller online på Boozt. Lookfantastic.dk har også et mindre udvalg.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk / Følg os på Facebook og Instagram: @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas MAC Asos Deciem FeelUnique Escentual HQhairEstee Lauder LookFantastic Clinique Gosh

The post Pudderdåsernes store guide til A-vitamin appeared first on Pudderdåserne.

Anmeldelse: Matas T-Zone Peeling, My Moments Sweet Treat AHA Serum og Plaisir Fix It T-Zone Serum

$
0
0

Plaisir T-Zone Serum, My Moments by Matas AHA Serum, Matas T-Zone Peeling

Matas har med deres egen stribede T-Zone Peeling og en AHA Serum fra deres egen spa-serie My Moments lanceret to produkter, der unægtelig ser ud som om de på navnesiden har ladet sig inspirere af vores egne bestsellere Pudderdåserne AHA Serum og Pudderdåserne T-Zone Peeling.

Vi har derfor også fået mange spørgsmål på, om indholdet også er det samme, og det vil vi selvfølgelig meget gerne svare på. Vi tager det kun som en kompliment, når andre mærker lader sig inspirere af det, vi laver, og vi vil her forsøge at sammenligne produkterne lige så sagligt, som vi plejer, og efter de samme standarder, som vi altid forsøger, selvom vi naturligvis har en meget personlig interesse.

Sammen med Plaisir Fix It T-Zone Serum, der også er Matas eget mærke, så har Matas nu tre eksfolierende serum eller peelinger i deres egne serier. Og disse tre serum vil vi gennemgå her.

Matas T-Zone Peeling
Matas T-Zone Peeling indeholder tre interessante aktive ingredienser: Glykolsyre, niacinamid og neem-ekstrakt. Sammenlignet med Pudderdåsernes T-Zone peeling er det altså et helt andet produkt, da vi bruger salicylsyre som den aktive ingrediens.

Matas T-Zone Peeling indeholder glykolsyre i en mængde, jeg desværre ikke kender. Men vi kan prøve at sjusse os lidt frem til det. Pudderdåsernes egen AHA-serum, som er det mere korrekte produkt at sammenligne Matas T-Zone Peeling med indeholder 7% glykolsyre. På vores ingrediensliste står glykolsyre som nummer 3. På Matas T-Zone Peeling står den som nummer 5 lige efter en polymer, man typisk bruger i koncentrationer på 0,5-2%. Og der vil altså være mindre glykolsyre i T-Zone Peelingen fra Matas.

Lige efter glykolsyren kommer så niacinamiden, og hvor en enkelt procent eller to ligger i den lave ende for glykolsyre, så er det til gengæld en fin koncentration for niacinamid, der ikke behøver så høje koncentrationer for at udøve sin magi. Vi bruger selv 1% i vores egen T-Zone Peeling. Læs mere om niacinamid her.

Så kort sammenligning af de to T-Zone Peelinger: Pudderdåsernes T-Zone Peeling og Matas T-Zone Peeling indeholder ikke det samme. Vi bruger 2% salicylsyre, der får vores T-Zone Peeling til at virke. Den smule glykolsyre, der er i Matas T-Zone Peeling vil ikke kunne give det samme resultat.

Det er derfor mest korrekt at sammenligne Matas T-Zone Peeling med glykolsyreprodukter som for eksempel vores AHA Serum, Paula’s Choice AHA produkter eller The Ordinary. Her er det vores vurdering, at Matas ligger i den temmelig lave ende, når det kommer til koncentration. Derudover er en ph-værdi på 4,5 i den høje ende for en syrepeeling. Jeg ville derfor ikke forvente mig alt for meget, når det kommer til eksfoliering fra Matas T-Zone Peeling.

Synes du, at Pudderdåsernes Musthave og Paula’s Choice er for dyrt, og er du ude efter et billigt alternativ, så se hellere på The Ordinarys glykolsyre til 7%, der er det pt. billigste køb.

Og så til det, der gør Matas striber mod uren hud interessante: Neem ekstrakt. Den er ikke kun i Matas T-Zone Peeling, men også i flere af produkterne i resten af serien.

Neem er et træ, der gror i Indien og de omkringliggende lande. Alle dele af træet har været brugt i årtusinder i traditionel siddha, unani og ayurvedisk medicin til en lang række af formål herunder også på huden til at behandle eksem, psoriasis mm.

Neem har en lang række antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber, men det er svært at finde vestlige medicinske undersøgelser, der kan belyse en sammenhæng mellem neem og akne. Det er en meget spændende plante, og en jeg selv gerne ville prøve, fordi den ser ud til at kunne have en lang række potentielle effekter. Hvis du interesserer dig lidt for ayurveda og vil læse mere om neem, så kan du læse mere her.

Jeg vil selv vælge Matas Special Face Gel, som ikke indeholder syre, og som umiddelbart ser ud til at indeholde lidt mere niacinamid og neem – uden jeg dog kan vide det med absolut sikkerhed.

My Moments by Matas Sweet Treat AHA Serum
My Moments serien fra Matas blev lanceret i vinters, hvor vi anmeldte de første produkter i den ret omfattende serie. Sweet Treat AHA Serum er afgjort det mest interessante produkt i serien indtil nu.

Sweet Treat AHA Serum indeholder frugtenzymer, som virker let peelende. De svarer til frugtenzymer, som du finder i for eksempel Melissa AHA creme eller enzymmasker som disse fra blandt andet Oskia.

Enzympeelinger har bestemt en berettigelse. De er gode til at give en øjeblikkelig glød til huden, og det er også det Matas Sweet Treat AHA serum kan. Derfor passer den også fint ind i My Moments spa-serien.

For den længerevarende effekt på huden, så er de rigtige AHA-syrer som for eksempel glykolsyre dog at foretrække, hvilket vi også har skrevet om her. Se også hvad Paula Begoun skriver om frugtekstrakter og sukkerrør. Bruger du et AHA produkt med glykolsyre som for eksempel vores, Paula’s eller en af de andre effektive på markedet, vil du ikke opnå den samme effekt med enzympeeling i stedet. De virker grundlæggende anderledes.

Men Sweet Treat AHA serum passer godt ind i My Moments serien, og jeg bruger selv gerne masker med enzymer, når jeg trænger til et hurtigt pick-me up af min hud. Fordi de virker til at give en meget hurtig og fin overfladisk og synlig forbedring af huden. Jeg bruger syre hver dag til at holde min hud pæn, men jeg bruger enzymer på de dage, hvor jeg trænger til en hurtig forbedring.

Og Sweet Treat AHA Serum har den helt store forskel frem for en maske, at den bliver siddende på huden, og det gør den til et bedre valg end en af de mange enzymmasker, der findes. Så er du til enzymer fra sukkerrør, pilebark og blåbær, så vil jeg klart anbefale denne fremfor en maske, du vasker af igen.

Plaisir Fix It T-Zone Serum
Den syrefri T-Zone Serum fra Plaisir er det efter min mening mest interessante produkt af de tre. Her begynder Matas nemlig at lege med noget rigtig sjovt: Fermenterede enzymer.

Jeg er selv kun stødt på det i masker før, blandt andet den skønne Pumpkin Enzyme Mask fra Peter Thomas Roth. I Plaisirs T-Zone Serum kommer enzymerne fra granatæble fermenteret med mælkesyrebakterier, og jeg synes, det er en stor glæde at kunne skrive om så avancerede og nye ingredienser, når man skal anmelde et nyt Matas produkt til 120 kroner.

Bakterier og fermentering er stort i helsekostbranchen og nu også til huden. Her er Matas virkelig først med det sidste nye. I dette studie viser forskerne at fermentering af blåbær bringer antibakterielle og antioxidante egenskaber frem, som blåbærerne ikke have i forvejen. I dette studie har man fermenteret ginseng og fået ny antiage egenskaber ud af det. Så hvorfor ikke også fermenteret granatæble?

Der er en meget flot række af øvrige ingredienser i Plaisir Fix It T-Zone Serum:

  • Galactoarabinan binder fugt i huden og giver en meget mild eksfoliering
  • Hyaluronsyre binder fugt i huden
  • A-vitamin i form af retinyl palmitate sammen med zink og iris er et kompleks, som sammen skal kunne hjælpe på akne. Producenten af komplekset har selv materiale, der viser en effekt, der findes ikke uafhængige studier
  • Pink pomelo ekstrakt er et let peelende enzym

Jeg er vild med T-Zone Serum fra Plaisir, der er min absolutte favorit af disse tre. Jeg synes, det er en meget interessant blanding af nye og innovative ingredienser, som Matas har mikset her. Plaisir Fix It T-Zone Serum vil kunne have en generelt forbedrende effekt på mange typer hud og ikke kun uren hud. Det er et fint enzymserum, som også er god til at give et hurtigt boost til grå og trist hud.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks)
Matas Striber, My Moments by Matas og Plaisir er alle Matas egne serier, der kun kan købes i Matas og på Matas.dk

Matas T-Zone Peeling koster 60 kroner for 50 ml.

My Moments By Matas Sweet Treat AHA Serum koster 199 kroner for 30 ml.

Plaisir T-Zone Serum koster 120 kroner for 50 ml.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk / Følg os på Facebook og Instagram: @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas MAC Asos Deciem FeelUnique Escentual HQhairEstee Lauder LookFantastic Clinique Gosh

The post Anmeldelse: Matas T-Zone Peeling, My Moments Sweet Treat AHA Serum og Plaisir Fix It T-Zone Serum appeared first on Pudderdåserne.

Anmeldelse: Ivy Aïa hudpleje fra Normal

$
0
0

Ivy Aia

Dansk, uden parfume og allergimærket. Hvad mere kan man ønske sig?

Well, en hel del, når man skal vælge produkter til ansigtspleje. Så er det faktisk ikke nok, at tale om, hvad der ikke er i. Det er efter min mening endnu vigtigere at tale om, hvad produkterne kan. Og i Ivy Aïas tilfælde er det gammel creme på nye tuber. Nærmere bestemt marseliscreme, arkivcreme og panthenolcreme, som du kender den fra apoteket.

Tag endelig ikke fejl, jeg bruger selv masser af den slags creme, men det er nok ikke lige det, jeg forventer at finde i en helt ny serie ansigtspleje.

Vi har købt og afprøvet seks produkter fra Ivy Aïa. Alle produkterne er uden parfume og koster 49 kroner pr styk i Normals butikker.

Ivy Aïa Face Cream with Hydrating Formula – dry skin – 100 ml.
Ivy Aïas ansigtscreme til tør hud er fuldkommen identisk med god gammeldags marselisborgcreme. Marselisborgcreme er en gammel dansk opskrift på creme, som du kan finde på apoteket under mange forskellige brands, og denne ansigtscreme er 100% identisk. Der er fedt i og intet andet.

Marselisborgcremen er en fremragende fedtcreme til tør, ødelagt og eksemplaget hud. Det er en creme, jeg vil bruge til vintertørre kinder, børneeksem eller til ekstremt tør hud.

Prisen på Ivy Aïa er cirka det samme, som du kan finde 100 ml. Marselisborgcreme for på apoteket, og emballagen er pæn. Så det er ikke et dårligt køb.

Men er det en creme, man vil bruge som almindelig ansigtscreme? Så skal du i hvert fald have meget MEGET tør hud, ikke bruge makeup bagefter og ikke forvente en eneste aktiv ingrediens.

Ivy Aïa Face Cream with ProVitamin B5 – normal/combination skin – 100 ml.
Ivy Aïas ansigtscreme med panthenol er derimod en panthenolcreme. Helt almindelig panthenolcreme, som du kan købe på apoteket og i Matas. Er det en velegnet ansigtscreme til normal/kombineret hud?

De fleste af jer ved nok udemærket, hvad en almindelig panthenolcreme er, så det vil jeg lade jer selv om at vurdere.

Men vær opmærksom på, at der er ingredienser i, som er berygtede for at kunne tilstoppe porerne. For eksempel Isopropyl myristate har et notorisk rygte for at give udbrud.

Ivy Aïa Body cream with lanolin – 250 ml.
Efter marselisborgcreme og panthenolcreme kommer så den gode gamle arkivcreme. En klassisk og velkendt opskrift på fedtcreme med lanolin. Aldeles fremragende til tør hud overalt på kroppen. Er du allerede fan af arkivcreme er dette ikke noget dårligt køb. 250 ml. til 49 kroner er billigere end på apoteket. Forventer du en moderne og delikat bodylotion, bliver du skuffet.

Ivy Aïa cleansing mousse with vitamin B3 – 150 ml.
Ivy Aïas rensemousse er et virkelig godt køb. Mild, blød, behagelig, lækker skum og en virkelig god pris. Jeg har intet at udsætte på den – tværtimod. Ph-værdien får jeg til 5 (læs mere her). Den indeholder sodium lauroyl sarcosinate som det vaskeaktive stof og er virkelig mild.

Ivy Aïa Micellar Cleansing Water – 200 ml.
Hvis jeg bruger en lille smule af Ivy Aïa Micellar Cleansing Water på et ansigt uden makeup, så tåler jeg den ok. Men forsøger jeg at fjerne en komplet makeup med den, så ender jeg med et meget rød og irriteret ansigt. Vi bliver bestemt ikke gode venner. Jeg tror faktisk aldrig jeg har været så rød i ansigtet efter at ave fjernet makeup?

Skal du kun bruge den til lidt mineralpudder eller som rens på makeupfri hud, så kan du måske give den et forsøg, men jeg kommer ikke til at anbefale den. Jeg vil meget gerne høre, hvilke erfaringer I andre har?

Ivy Aïa Skin Tonic with Hyaluronic Acid – 100 ml
Denne lille skintonic lover at eksfoliere, blødgøre og opfriske din hud. Og her har vi nu også flere aktive ingredienser at skrive om. Der er tre aktive ingredienser i denne lille 100 ml. flaske. Hyaluronsyre, panthenol og allantoin.

Allantoin er den ingrediens, der hentydes til, når Ivy Aïa lover eksfoliering. Allantoin er en velkendt og gennemtestet ingrediens i hudpleje, og den er bestemt et godt valg i hudpleje – du har nok allerede mange cremer stående derhjemme, hvor den er i. Allantoin hjælper huden med at udskifte hudens celler og binder fugt i huden. Det er en meget meget mild eksfoliering, vi taler om her.

Hyaluronsyre behøver næppe nogen præsentation. Den binder fugt i huden.

Der er også reparerende panthenol i denne lille fine skintonic, der ikke indeholder hverken alkohol eller andre irriterende eller udtørrende ingredienser. Hvis du godt kan lide at bruge skintonic, så er denne bestemt en mulighed.

Opsamling
Min allervarmeste anbefaling går altså til rensemoussen, som er mild og behagelig. Er du til skintonic, så er den lille fra Ivy Aïa ikke et dårligt bud. Makeupfjerneren bliver jeg ikke gode venner med.

Ansigtscremerne og bodycremen består af hhv. marselisborgcreme, panthenolcreme og archivcreme, som vi kender dem fra apoteket. Prislejet er fornuftigt og endda i body cremens tilfælde lavere end apotekets, men forvent ikke moderne ansigtscreme eller bodylotion. Det her er klassiske fedtcremer.

Her kan du købe det
Ivy Aïa koster 49 kroner pr stk i Normals butikker.

PS. Opdatering: Navnet er inspireret af både det grønlandske navn “Aviaja” og pigenavnet “Eva”. Eva betyder “liv”. “Ivy Aïa” skal udtales på engelsk.

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk / Følg os på Facebook og Instagram: @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas MAC Asos Deciem FeelUnique Escentual HQhairEstee Lauder LookFantastic Clinique Gosh

The post Anmeldelse: Ivy Aïa hudpleje fra Normal appeared first on Pudderdåserne.

LACTOClear – gode bakterier mod uren hud

$
0
0

Lactoclear

Sponsoreret af LACTOClear

Hvis jeg siger probiotika, så er I helt med, ikke? Mælkesyrebakterier kaldte vi det engang, men det har ikke rigtig noget med mælk at gøre. Gode bakterier, der har en gavnlig effekt på os. Probiotika er den aktive ingrediens i LACTOClear – et innovativt og unikt produkt mod uren hud.

Gode bakterier til vores krop og hud
Det er ikke kun din mave, der har godt af de rigtige bakterier. Vi ved også, at de gavnlige bakterier spiller en stor rolle for akne, eksem og en masse andre hudsygdomme. Det er et meget hot emne at forske i.

For folkene bag LACTOClear er probiotika da heller ikke noget nyt. Firmaet bag er en førende virksomhed indenfor forskning i og produktion af probiotika, og de står også bag nogle de kosttilskud med probiotika, som du kender fra apoteket. Nu har de også givet os et effektivt hudplejeprodukt med probiotika, der virker på bumser og uren hud.

Hot emne for forskere
Forskning i hudens bakterieflora er noget af det allerstørste lige nu, ligesom det også er indenfor andre dele af lægevidenskaben, hvor man interesserer sig for bakteriernes indflydelse på alt lige fra psykiske sygdomme til overvægt.

På huden gør forskerne interessante opdagelser. For eksempel ved vi, at p.acnes (bakterien, der er skyld i akne) findes naturligt på huden på alle mennesker i flere underarter. Og at årsagen til, at nogle mennesker får akne, kan være, at der opstår et misforhold mellem de forskellige underarter af p.acnes (se kilde), hvor den ene type p.acnes får overtaget i forhold til den anden type af p.acnes.

Dokumenteret effekt på uren hud
Der er selvfølgelig langt fra alle disse nye og spændende opdagelser til at finde en effektiv kur. Men den aktive ingrediens i LACTOClear er dokumenteret effektiv. Og uafhængige forskere mener, at probiotika viser lovende tegn, når det kommer til behandling af akne. (Kilde og kilde)

LACTOClear indeholder en fermenteret bakterie med navnet LACTOPAD, hvis effekt er dokumenteret i både laboratorietests og forsøg på mennesker.

Testene viser, at LACTOPAD reducerer udbrud med 62%. I et placebokontrolleret forsøg oplevede 76,5% af deltagerne en “god” eller “fremragende” forbedring af deres akne – og de oplevede ingen bivirkninger. Læs mere om undersøgelserne på LACTOClear.dk .

LACTOClear serien består af 3 produkter:

LACTOClear Active Cream, der selvfølgelig er hovedpersonen i serien og det vigtigste produkt. Du skal bruge 1/2 tsk morgen og aften på ren hud. Cremen har en let og behagelig konsistens.

LACTOClear Facewash er en mild og ikke-udtørrende rensemousse.

LACTOClear Exfoliating Cleanser er en behagelig skrubbecreme, der kan bruges to gange om ugen.

Ifølge LACTOClear så er LactoPad en meget sart ingrediens, som man ikke kan kombinere med hvad som helst, da den kan blive ødelagt i kontakt med visse andre ingredienser. Det siger sig selv, at du ikke kan nøjes med LACTOClear alene på din hud – hvad så med solcreme og makeup – men vær forsigtig med at blande med andre aktive produkter i starten af behandlingen.

Testet af teenager
Helenes ældste teenager meldte sig som testperson, allerede inden LACTOClear var på markedet. Det blev hurtigt en udfordring, fordi han derefter ikke ville bruge andre produkter.

Instinktivt har man lyst til at behandle fedtet hud ved at bruge noget udtørrende. Desværre lever langt de fleste produkter til uren hud op til denne beskrivelse. Problemet er bare, at rigtig mange både unge og voksne har en grundlæggende tør hud ovenpå denne talgproduktion. Det er kilde til stor frustration og modsatrettede behandlinger. Løsningen er aldrig udtørring af huden, og det er her LACTOClear kom ind i billedet for ældstens vedkommende. Sådan nogle teenagere kan være temmelig stædige, og når de bliver glade for noget, har man bare at skaffe det!

LACTOClear renseskum er ikke udtørrende, den eksfolierende scrub tager fat uden at være for hidsig og cremen fedter ikke. Det er teenagerens sparsomme begrundelse for at anvende LACTOClear.

Vi har selv ikke huden til at teste det i praksis, men forskningen bag er så lovende, at vi er begejstrede. Vi håber, at I, der har prøvet LACTOClear, vil dele jeres erfaringer i kommentarfeltet.

Her kan du købe det
Du kan købe LACTOClear på LACTOClear.dk.

LACTOClear Active Cream koster 349 kroner for 50 ml. LACTOClear Exfoliating Cleanser og LACTOClear Face Wash koster 249 kroner pr styk.

Du kan også købe alle tre produkter for 749 kroner eller et rejsesæt med prøvestørrelser af alle tre produkter til 299 kroner.

Sponsoreret af LACTOClear

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk / Følg os på Facebook og Instagram: @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas MAC Asos Deciem FeelUnique Escentual HQhairEstee Lauder LookFantastic Clinique Gosh

The post LACTOClear – gode bakterier mod uren hud appeared first on Pudderdåserne.

Num Noms og ugler i Fætter BR – Parfume forklædt som legetøj

$
0
0

Num Noms

Endnu en dille i den uendelige række af collectible legetøj har ramt Danmark: Num Noms. Hvis du har børn, så kender du nok allerede trash pack, pokemon, shopkin og lignende serier, hvor man kan købe sig fattig i endeløse rækker af små plastikfigurer eller samlekort.

Num Noms, som nu er kommet i de danske butikker, er små samlefigurer, der indeholder duftende lipgloss og neglelak.

Det er selvfølgelig et hit blandt småpiger, og vi har derfor besluttet at anmelde indholdet her på bloggen. Num Noms indeholder nemlig en parade af kontroversielle ingredienser. Og når man tænker på, at produkterne henvender sig til børn, så er det selvfølgelig særlig interessant.

Num Noms er små plastikfigurer, der dufter af forskellige parfumer. Til de små figurer medfølger en lipgloss eller en neglelak, som man kan sætte ned i figuren.

Den lille lipgloss er ganske forfærdelig. Den er lavet af sådan cirka lige dele flydende plastik og vaseline, hvilket giver en temmelig hård og sej konsistens. Den er både tilsat farve, parfume, glitter og ikke mindst palmeolie.

Neglelakken er en vandbaseret formel, der er ny for mig. Det er nok et forsøg på at lave en “børnevenlig” neglelak. Men så er det bare synd, at man bruger så meget parfume. Og ikke bare parfume, men også benzylbenzoat, der er et parfumestof, der er på listen over de særligt deklarationspligtige parfumestoffer.

Håndcreme, lipgloss og læbepomade fra Fætter BR

Fætter BR ugler og killinger
I Fætter BR kan man lige nu købe de fineste små ugler og katte med håndcreme, lipgloss og læbepomade. Emballagen er virkelig fin, men indholdet er desværre både dødkedeligt, farvet og parfumeret.

Indholdet er en række virkelig ordinære produkter med parfume. Lipgloss indeholder også farvestoffer.

Hvorfor skal alle de gode cremer til børn komme i dødsyge indpakninger, mens alle de fine og sjove børnevenlige emballager indeholder det værste parfumerede l…?

Jeg har som sagt tre børn, herunder to med børneeksem. Det er en kamp at få dem smurt ind. Noget af det første, min yngste søn lærte at sige var “ikke møre, ikke møre!”.

I krig og indsmøring af børn gælder alle kneb, og hvis jeg kunne købe de gode cremer i en sjov emballage, der kunne få den til at glide nemmere ned, så ville jeg gøre det.

Jeg synes, at vores børn har fortjent den sjoveste og mest kreative emballage, vi kan finde til dem. Men jeg synes også, at vores børn også har fortjent et indhold af en langt højere kvalitet end det her skrammel.

Her kan du købe det
Owl Hand Cream koster 35 kroner i Fætter BR, hvor du også kan købe Owl Lip Gloss og Owl Lip Balm til 30 kroner stykket.

Num Noms findes i Bilka og Føtex og i online-legetøjsbutikker.

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk / Følg os på Facebook og Instagram: @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas MAC Asos Deciem FeelUnique Escentual HQhairEstee Lauder LookFantastic Clinique Gosh

The post Num Noms og ugler i Fætter BR – Parfume forklædt som legetøj appeared first on Pudderdåserne.


Anmeldelse: Ole Henriksen

$
0
0

Ole Henriksen

I efteråret relancerede, redesignede og omformulerede Ole Henriksen hele den gamle serie. Fra at have en urskov af små serier i serien er der nu fire under-serie i hver sin farve. Flere nye produkter er kommet til, og serien har fået et helt nyt design.

Der er nu fire serier under Ole Henriksen:

  • Den orange-gule The Truth Collection
  • Den mørkeblå The Transform Collection
  • Den grønne The Balance Collection
  • Den pink The Nurture Collection

Den pink serie er plejende produkter til tør hud, de grønne er til fedtet og uren hud, de gule giver glød og lysner mens den mørkeblå kollektion behandler rynker og andre alderstegn.

Først og fremmest er der en sand overflod af spændende og effektive aktive ingredienser. Her er alt, hvad man kan ønske sig: Alle former for syre, den bedste C-vitamin, peptider, spændende planteekstrakter. Og så kan vi vist også godt regne ud, hvorfra Matas har fået den gode idé at bruge neem-ekstrakt. 

Desværre kommer alle disse fornemme ingredienser ofte i krukker sammen med parfume, farvestoffer, mentol, eukalyptus og andre æteriske olier i nogle til tider temmelig barske formuleringer.

Ole Henriksen Truth Serum
Men lad os starte med det bedste først. Den gode gamle Truth Serum. For det er vitterlig toppen af C-vitamin.

Der findes mange former for C-vitamin, og Ole Henriksen bruger en ret ny og ganske unik form. Denne særlig type C-vitamin er både stabil, meget mild og alligevel yderst effektiv. Den har endda dokumentation mod akne. Der er meget diskussion om, hvilken type C-vitamin der bedst. Jeg siger pt. den her. Den er ikke særlig udbredt, jeg har ellers kun prøvet den i EmerginC.

Ole Henriksen Truth Serum er orange med en duft af appelsin, der selvfølgelig stammer fra parfume og et tilsat farvestof.

Truth Serum koster 650 kroner for 50 ml.

Ole Henriksen Power Peel Transformation System
Den populære Power Peel er selvfølgelig stadig med. Den består af seks pakker med tre små portionsstørrelser af henholdsvis Almond Polish Facial Scrub, Instant Transformation Lemon Facial Peel og Chamomile Comfort Mask.

Almond Polish Facial Scrub er en klassisk og lidt grov scrubbecreme, der bruger mandelkerner til at skrubbe med. Den er parfumeret og dufter kraftigt af mandel.

Instant Transformation Lemon Facial Peel er en gelémaske med et højt indhold af flere former for syre. Her er både glykolsyre, mælkesyre og flere typer enzymer fra blandt andet sukkerrør og blåbær. Den er bestemt effektiv, men den kommer også med noget svien. Jeg var dog hverken rød eller irriteret bagefter. Instant Transformation Lemon Facial Peel kan også fåes på krukke med 50 ml.

Chamomile Comfort Mask er en interessant krydsning mellem en blød creme og en muddermaske. Blandingen af kaolin (ler) og olie giver en blanding af lermaske og fugtmaske, som også nu fåes på tube under navnet “Hygge” Hydraclay Detox Mask.

De seks pakker giver altså til seks gange. Ritualet er simpelt og ganske effektivt. Først bruger du mandel-scrubben og vasker den af igen. Derefter bruger du Instant Transformation Lemon Facial Peel, som man lader sidde i 2 minutter, hvorefter man bruger den sidste maske direkte ovenpå. Blandingen af de to lander man sidde i cirka 10 minutter.

Instant Transformation Lemon Facial Peel svier noget, og jeg havde frygtet at være både rød og irriteret bagefter. Min hud var ingen af delene. Den var både pæn og behagelig. Den meget høje koncentration af syre og enzymer efterlader en flot og klar hud.

Det er værd at lægge mærke til, at den nye Hygge-maske med det skønne navn er det samme som Chamomile Comfort Mask og at Instant Transformation Lemon Facial Peel fåes på krukke med 50 ml. Det er naturligvis sidstnævnte, der er hovedansvarlig for resultaterne i Power Peel-sættet.

Power Peel Transformation System koster 545 kroner. Der er til 6 gange.

“Hygge” Hydraclay Detox Mask
Hvor ville jeg ønske, at jeg var hende, der havde fundet på at kalde en maske for “hygge”. Det må være det bedste navn til en ansigtsmaske nogensinde!

Indeni gemmer der sig altså en gammel kending, nemlig Chamomile Comfort Mask som mange kender som det tredje hjul i den gode gamle Power Peel. Det er en krydsning mellem en muddermaske og en creme. Og jeg ved helt ærligt ikke, hvilken funktion den kan spille.

En muddermaske har den funktion at fjerne overskydende fedt fra huden. En tyk creme eller en fugtmaske skal tilføre fedt og fugt til huden. Så hvad er det helt præcis denne blanding skal gøre for mig? Begge dele på en gang? Og ophæver de så ikke hinanden?

Det er en blød muddermaske, der tørrer let op uden at tørre helt op som de klassiske muddermasker. Den indeholder et par gode olier og planteekstrakter og selvfølgelig kamille.

Den føles behagelig og har det bedste navn. Den kommer næppe til at ændre din hud, men okay, som en knap-så-tør muddermaske er den brugbar.

Hygge-masken koster 320 kroner for 88 ml.

Balancing Force Oil Control Toner
Jeg har prøvet en lang række af produkterne i den grønne serie, The Balance Collection. Helt overordnet så skal man virkelig holde af mentol, pebermynte og eukalyptus for at kunne være med her.

Balancing Force Oil Control Toner indeholder en lang række ingredienser med en positiv effekt på fedtet og uren hud: glykolsyre, mælkesyre, salicylsyre, gluconolactone (PHA), troldhassel, neem ekstrakt og et algeekstrakt. Samtidig indeholder den også en masse mentol, eukalyptus og pebermynte.

Ph-værdien er cirka 3, og den er derfor effektiv til eksfoliering. Men der er en risiko for irritation fra de æteriske olier og mentolen.

Balancing Force Oil Control Toner koster 175 kroner for 198 ml.

Counter Balance Oil Control Hydrator
De samme ingredienser omend i en lidt lavere koncentration går igen i den matterende serum. Det er en potentielt effektiv blanding men ph-værdien er for høj til at syren deri for alvor vil virke eksfolierende.

Pas på med al den syre der går igen lige fra renseprodukter til cremer. Du kan risikere ekstra irritation derfra, hvis du bruger den komplette serie.

Counter Balance Oil Control Hydrator koster 385 kroner for 50 ml.

Find Your Balance Oil Control Cleanser
Der er flere spændende renseprodukter i Ole Henriksens serie, men den grønne ansigtsvask bliver ikke min favorit. Find Your Balance Oil Control Cleanser er en kraftigt skummende og udtørrende ansigtsvask med en ph-værdi på over 6. Læs mere om, hvorfor vi mener, det er fordel at vælge en rens med en lavere ph.

Find Your Balance Oil Control Cleanser koster 195 kroner for 148 ml.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks)
Det er Kendo Beauty/LMVH, der også ejer Sephora, der står bag Ole Henriksens serie. Kendo står også bag Fenty Beauty, Kat von D og Marc Jacobs Beauty. Produkterne er produceret i USA.

Vi har desværre ikke den komplette serie i Danmark, men kun et udvalg. Der er ellers nogle af de amerikanske produkter, jeg virkelig gerne ville købe…

Du kan købe produkterne i Sephora, Matas, Magasin m.fl. Priserne spænder fra cirka 129 til 650 kroner.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk / Følg os på Facebook og Instagram: @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas MAC Asos Deciem FeelUnique Escentual HQhairEstee Lauder LookFantastic Clinique Gosh

The post Anmeldelse: Ole Henriksen appeared first on Pudderdåserne.

Hudpleje indefra: New Nordic Hyaluron Shot

$
0
0

New Nordic Hyaluron Shot

Annonce for New Nordic Hyaluron Shot

Når jeg ser navnet Hyaluron Shot, kommer jeg automatisk til at tænke på injiceringer med diverse produkter, der giver fylde hist og pist i huden… Og mon ikke det er præcist det, der er meningen? I hvert fald er New Nordic Hyaluron Shot tænkt som et kosttilskud til at fugte og give huden fylde indefra.
Denne årstid er bare et mareridt for hud og hår. Det er derfor jeg sagde ja til at teste New Nordic Hyaluron Shot i de næste uger. Om en måneds tid vil jeg altså dele mine oplevelser med New Nordic Hyaluron Shot med dig. Efter kun fireogtyve dage med dette kosttilskud skulle man kunne se en markant forskel på huden. Det er noget af et løfte, men det håber jeg naturligvis på at opleve.

New Nordic Hyaluron Shot

Det var simpelthen så gråt i dag, at jeg tog mit shot med ud… det vil sige jeg måtte tilbage og hente det.

Udsat
Noget af det, der gør det så sjovt men af og til også udfordrende at være dåse, er alle de ting, jeg har mulighed for at teste. Ligesom det kan være en kæmpe succes, så kan det bestemt også gå galt. Min hud er sart, tør og bliver meget let irriteret. Derfor er jeg altid på udkig efter produkter, der kan hele, fugte og genoprette. Især i tilfælde af at det går eller er gået galt. Derfor lå en test af New Nordic Hyaluron Shot naturligvis lige til højrebenet.
Hudpleje i alle afskygninger er jo en del af mit job. Man kan faktisk sige at rens og pleje af huden er en arbejdsrelateret beskæftigelse. Når det er sagt, så er der selvfølgelig trin eller ritualer, som jeg bare ikke rigtig får gjort nok eller regelmæssigt.

Hold dine forsæt
Selvom det heldigvis sker sjældent, så får vi altså stadig beskeder fra kvinder, der aldrig renser eller plejer huden. Er du en af dem, så synes jeg, at du skal sætte dig nogle overskuelige mål i forhold til hudpleje. Det behøver slet ikke at være et ritual, der består af et hav af produkter. Rens, pleje og beskyttelse er de tre grundsten, som du bør gå efter. Hvis man aldrig har brugt andet end vand i ansigtet, så er tre produkter selvfølgelig en betragtelig omvæltning. Der er bare det ved hudpleje, at det er bedst at forebygge. Det er for sent, når skindet hænger, og pigmentforandringerne skinner igennem. Derfor skal du gøre dig selv den tjeneste at sætte de mål… og især holde dem.

Succes
Det skal være nemt og lige til at holde de mål, du sætter dig. Succesoplevelser er motiverende og giver blod på tanden til nye og måske vanskeligere mål. Det gælder om at opnå succes! Mål du ikke overholder virker både demotiverende her og nu men også på sigt. Det er blandt andet derfor, det er så vigtigt, at det er muligt at nå målet. Du ved bedst selv, hvad der er uoverskueligt eller uopnåeligt for dig. Så mærk godt efter, når du vælger dine forsæt.
En måde at gøre dine mål opnåelige er, at dele hver enkelt mål op i etaper. På den måde er det meget lettere at holde motivationen. Og især at holde det endelige mål for øje. Find eventuelt på belønninger undervejs, så du har noget at se frem til.

New Nordic Hyaluron Shot

Der kan ikke være så mange New Nordic Hyaluron Shot i, men det er lige meget, for den ananas får mig til at smile…

Påmindelse
Det er sandelig ikke for at pege fingre, at jeg skriver ovenstående… Mit eget nytårsforsæt er for eksempel at blive bedre til at smøre neglebåndene og tage de der kosttilskud, som jeg ved virker. Derfor har jeg stillet mine kosttilskud og en salve på bordet i entréen. Det bord kommer jeg nemlig forbi mange gange på en dag. Så kan jeg enten snuppe dem på vejen, eller når jeg skal ud af døren, det er nemlig også der min vandflaske står.
Køb eventuelt en ny hylde, eller et fad eller hvad der nu passer til dit hjem. Smukke påmindelser er i hvert fald et vigtigt redskab for mig. Sådan bliver jeg på smukkeste vis mindet om, at jeg har et løfte, der skal overholdes.

New Nordic Hyaluron Shot
Du finder de små æsker med otte flasker New Nordic Hyaluron Shot i hver i helsekostbutikker, i Matas og naturligvis online i New Nordics egen webshop, hvor en æske koster 159 kroner.

Tilbage er der vist bare at sige skål!

Indlægget er en annonce for New Nordic Hyaluron Shot

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk / Følg os på Facebook og Instagram: @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas MAC Asos Deciem FeelUnique Escentual HQhairEstee Lauder LookFantastic Clinique Gosh

The post Hudpleje indefra: New Nordic Hyaluron Shot appeared first on Pudderdåserne.

NIOD – effektivt og overkompliceret

$
0
0

NIOD

Skincare for the hyper-educated

Sådan kalder NIOD sig selv. NIOD der er et af canadiske DECIEMs mange forskellige brands (du kender nok bedst The Ordinary). NIOD står for Non-Invasive Options in Dermal Science.

Og NIOD er netop det modsatte af simple og letforståelige The Ordinary. Mystiske ingredienser, uforståelige navne, meningsløse forkortelser og ikke mindst høje priser.

Det, NIOD har til fælles med The Ordinary, er til gengæld ingen parfume og både effektive og spændende ingredienser.

Hos NIOD finder du produkter, du med garanti ikke finder magen til andre steder. Jeg kan ikke komme med en eneste dupe for et eneste af disse produkter (og dog – DECIEMs eget mærke Hylamide er et godt sted at lede).

NIODs produkter er unikke på både godt og ondt. Mange af dem er effektive og interessante. Men flere af dem har jeg helt ærlig ikke begreb om, hvad jeg skal bruge til, og med NIODs hyperkomplicerede tilgang, så gør de det ikke nemmere for deres kunder. Men det er bestemt heller NIODs mening. Det skal være svært – og det er det også.

Vi har modtaget nogle af disse produkter gratis til test og købt nogle af dem selv:

NIOD Copper Amino Isolate Serum
Jeg vil starte med stjernen i serien. NIODs kobberpeptidserum. Kobberpeptid er de moderne peptiders moder. I langt de fleste antage-cremer i dag bruger man moderne collagenstimulerende peptider, som for eksempel Matrixyl, der er en af de mest udbredte. Kobberpeptid har man kendt siden 1973, og det har en dokumenteret effekt på mange ting herunder også rynker. Der findes ganske få produkter med kobberpeptider, men de få, jeg har prøvet, har været overbevisende effektive. De kan noget helt specielt, der bedst kan sammenlignes med EGF. NIOD Copper Amino Isolate Serum er det produkt, jeg kender, med den absolut højeste koncentration af kobberpeptid, og hvis du vil prøve denne helt særlige ingrediens, så er dette en oplagt mulighed.

For sanserne er det til gengæld en knap så behagelig oplevelse. I den komplekse og videnskabelige NIOD-ånd, så skal man selv blande sin serum, der kommer i to flasker, som man blander. Resultatet er en tyndtflydende smølfeblå serum, der lugter kraftigt af lim. Der er igen farvestof eller duft tilsat, og den blå farve kommer fra den aktive kobberpeptid, der er blå. Så det er den uforfalskede oplevelse af det aktive stof, man får her.

645 kroner for 15 ml.

NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex
Almindelig hyaluronsyre er selvfølgelig ikke nok for NIOD, så de blander 15 forskellige versioner af hyaluronsyre i deres hyaluron-komplex. Virker 15 former for hyaluronsyre bedre end 1? Tjah… Mængden af hyalonsyre betyder nok mindre end, hvilke typer man har valgt. Og her er der i hvert fald ikke noget at udsætte på NIOD. Det er især størrelsen, der er afgørende, når vi taler om hyaluronsyre og her er også de helt små med. Samtidig er der flere interessesante stoffer i, der kan øge hudens egen produktion af hyaluronsyre.

Der er også en meget interessant aminosyre med lysnende effekt på huden, planteekstrakter der kan øge hudens egen produktion af hyaluronsyre mm.

NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex er en serum, der er tynd som vand, og hvis du sammenligner den med øjeblikkeligt fugtende og lækre serum som for eksempel hyaluronserum fra MUTI eller Eucerin, så bliver du fælt skuffet. Den er temmeligt tør og ikke spor fugtende umiddelbart. Det er de aktive ingredienser og den længevarende effekt, man skal se efter her.

285 kroner for 15 ml.

NIOD Flavanone Mud
NIODs muddermaske er virkelig sær. Den er meget tyndtflydende og kommer i en syltetøjskrukke, så man skal bruge en ske for at få den op. Den findes også i en mere praktisk tube på 100 ml.

Den består af tre typer ler tilsat en masse skønne ingredienser såsom resveratrol. Men som altid med skønne ingredienser, som man skyller af igen, så har de en minimal effekt.

Virker disse tre typer eksotisk ler så bedre end enhver anden lermaske til at opsuge fedt fra huden? Pas. Jeg har knastør hud, så det kan jeg ikke vurdere. Der findes heller ikke videnskabelige undersøgelser af den slags.

325 kroner for 50 ml.

NIOD Photography Fluid
Photography Fluid er makeup fra NIOD. NIOD beskriver selv Photography Fluid 8% som:

“This serum-textured surface treatment complements the approach of NIOD’s Photography Fluid, Opacity 12% by balancing light absorption effects (in contrast to light reflection focus of PF 12%) with selective reflectiveness of darker interference pigments. Like PF 12%, this effort is supported by perfecting prisms and topical photo-finishing technologies to offer radiance in life and specifically through the camera lens.”

Så forstår du helt soleklart, at dette er et produkt til contouring, lavet af en blanding af silikone og titanium dioxid (et mineralsk solfilter og farvestof) tilsat mørk farve og glitter? Godt, for jeg gjorde ikke…

Photography Fluid findes i to versioner – 8% og 12%. 12 % er en lys beige til hele ansigtet. 8% er en mørk bronzer/contour.

Effekten af Photography Fluid 12% er ganske fin. Blandingen af silikone og titanium dioxid giver en meget fin og let dækkeevne, der svarer til en let BB cream. Den findes kun i en farve, og der er meget shimmer i. Der er dog ikke ret meget farve i, så den ene spænder ekstremt bredt. Jeg har set den brugt på selv dybe hudtoner.

Jeg har dog en væsentlig anke. Med en så høj koncentration af et mineralsk solfilter, så forstår jeg ikke, at man ikke er gået hele vejen og har angivet en SPF på produktet. Det virker meningsløst for mig at bruge en så stor mængde af et solfilter i mit ansigt uden at kunne stole på det til solbeskyttelse. Så vil jeg hellere bruge et produkt med SPF af mineralske solfiltre.

Photography Fluid 8% kan jeg ikke finde ud af at bruge pænt. Det er en mørk flydende bronzer med meget perlemor, og den bliver ikke pæn på mig.

225 kroner for 50 ml.

Her kan du købe det (reklamelinks)
NIOD har netop åbnet en stander i Magasin på Kgs. Nytorv, så du nu kan købe produkterne der. Produkterne koster mellem 215 kroner og 1495 for den allerdyreste.

Du kan også købe NIOD på DECIEMs egen webshop. De sender fra UK, så du får ikke problemer med told og moms. Det er også her du finder Hylamide og DECIEMS øvrige brands.

 

 

 

 

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk / Følg os på Facebook og Instagram: @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas MAC Asos Deciem FeelUnique Escentual HQhairEstee Lauder LookFantastic Clinique Gosh

The post NIOD – effektivt og overkompliceret appeared first on Pudderdåserne.

Garnier makeupfjernere og rens er tilbage

$
0
0

Garnier makeupfjerner

Kan I huske, da forhandlerne fjernede L’Oréal og Garniers makeupfjernere fra deres hylder? Du kan genopfriske din hukommelse i dettte indlæg her.

Men nu er de tilbage. EU’s videnskabelige komité har behandlet sagen om konserveringsmidlet PHMB igen. I april 2017 kom en ny udtalelse, hvor den videnskabelige komité konkluderer, at det er sikkert, at bruge PHMB i koncentrationer på op til 0,1%.

Miljøstyrelsen bekræfter også, at det nu er lovligt at bruge PHMB i koncentrationer på op til 0,1%. Og hvis EU’s videnskabelige komité mener, at PHMB eller polyaminopropyl biguanid er sikkert at bruge i koncentrationer op til 0,1%, så tror vi også på det.

Så nu er Garnier og L’Oréals renseprodukter tilbage på hylderne i blandt andet Matas. Og endnu flere er kommet til. Vi har benyttet os af lejligheden til at kigge nærmere på dem. For det er nogle gode produkter.

  • De er billige og man får mange ml. for pengene
  • De fjerner makeup effektivt
  • De er blide mod huden
  • Flere af produkterne er uparfumerede

Garnier SkinActive Micellar Cleansing Water
400 ml. uparfumeret eau micellaire til 70 kroner. Det er et virkelig godt køb. Det er ikke min  egen yndlings, men mange er vilde med den. Herunder min egen lillesøster, der faktisk foretrækker denne fremfor den Alt i en makeupfjerner, som hende egen storesøster laver. Det er godt gjort…

Garnier SkinActive Micellar Cleansing Water in Oil
Denne eau micellaire blandet med olie er interessant. Olien gør den lige en tand mere effektiv og mindre tør end den almindelige Micellar Cleansing Water. Desværre kan olien også irritere øjnene. Det er meget almindeligt at man ikke kan tåle olie i øjnene, og hvis du er en af dem, så mærk lige efter en ekstra gang, om dine øjne er en af dem. Hvis du sagtens kan tåle olie på øjnene, så er denne et spændende bud på en billig og ekstra effektiv makeupfjerner til hele ansigtet – med parfume.

Garnier Micellar Cleansing Gel Wash
Et af de andre nye produkter er en parfumefri vaskegel. Der er kun ganske lidt sulfat i, og den udtørrer ikke. Den er blid mod huden og god til at fjerne makeup med. Jeg oplever lidt irritation i mine meget sarte øjne med den – det er ikke sikkert, at du gør?

Garnier SkinActive Eye Makeup Remover 2in1
Denne lille lilla 2-fasede øjenmakeupfjerner har været meget savnet herhjemme under dens ufrivillige eksil. Den er ekstremt effektiv til at fjerne selv den mest stædige øjenmakeup, men i modsætning til langt de fleste af denne type øjenmakeupfjernere, så irriterer den ikke mine øjne. Jeg er vild med den.

Her kan du købe det (reklamelinks)
Micellar Cleansing Water and Micellar Cleansing Water in Oil koster 69 kroner for 400 ml. Cleansing Gel Wash koster 49 kroner for 200 ml. Wipes koster 49 kroner for 25 stk, og min favorit Garnier SkinActive Eye Makeup Remover 2in1 koster 55 kroner for 125 ml. Du kan blandt andet købe dem i Matas.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk / Følg os på Facebook og Instagram: @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas MAC Asos Deciem FeelUnique Escentual HQhairEstee Lauder LookFantastic Clinique Gosh

The post Garnier makeupfjernere og rens er tilbage appeared first on Pudderdåserne.

Fredagsfavorit: Evolve Organic Beauty Radiant Glow Mask

$
0
0
Evolve Organic Beauty Radiant Glow Mask

Foto: Evolve Organic Beauty

Evolve Organic Beauty Radiant Glow Mask har ligget i en fin lille gavepose i noget tid. Den var del af en julegave, og jeg var egentlig sikker på, at den ikke var noget for mig. Og sådan var det, lige indtil jeg fik prøvet den. En dag hvor min hud både var tør, skællende og træls, fandt jeg den frem fra gemmerne og masserede den chokoladeduftende, mørke og seje maske i ansigtet. Det var en fantastisk god beslutning, og grunden til, at jeg skriver dette indlæg er, at jeg selv skal bestille en ny. Det må jo være et kvalitetsstempel i sig selv.

Mod alle ods
Chokolade og kokos står ikke ligefrem øverst på min hitliste, når jeg vælger duft heller ikke i mine plejeprodukter. Det var præcis derfor, jeg ikke havde travlt med at teste Evolve Organic Beauty Radiant Glow Mask. Den søde slikagtige duft er heldigvis det eneste minus ved produktet, men det var så stort for mig, at den ikke fik en chance. Og sådan faldt jeg altså i en fælde, som jeg altid selv advarer mod nemlig at være forudindtaget. Det er den sikre vej til at gå glip af gode oplevelser, uanset om det er ude i virkeligheden eller hjemme på badeværelset.

Vidunder?
I øjeblikket får vi vanvittigt mange spørgsmål om ansigtsmasker. Svaret er mere eller mindre enslydende hver gang, det handler nemlig om at fokusere på den daglige pleje.
Det er vist ingen hemmelighed, at jeg alligevel er vild med ansigtsmasker. Faktisk har jeg så mange favoritter, at det nemt kunne være en meget omfattende del af min rutine. Sådan er det bare ikke, selvom jeg prioriterer forkælelse i hverdagen højt. Fugtmasker og plejende masker er måske nok undtagelsen, men ellers ville en maske hver eneste dag hurtigt gøre mere skade end gavn. Især hvis man også bruger andre eksfolierende produkter som rensebørster eller renseprodukter, diverse eksfolierende syreprodukter, ja… selv en kabuki med mineralpudder kan være hård kost.

Overeksfoliering
Når vi ikke anbefaler brug af masker i tide og utide, er det mest fordi de fleste har et overordentlig varmt forhold til eksfolierende masker. Sådan en er Evolve Organic Beauty Radiant Glow Mask, og selv om du mere eller mindre selv kan styre præcist, hvor meget masken skal eksfoliere, skal du være forsigtig. Det er ikke fordi, jeg ikke forstår behovet for at skrubbe igennem. Selv er jeg helt vild med den smukke glød, og den der glatte og rene fornemmelse, en god skrubbemaske giver.
Bagsiden af eksfoliering er tør, irriteret, sart og reagerende hud. Den ødelagte barriere, der ofte er grund til den type problemer, ligger lige i kølvandet af overeksfoliering. Det er derfor, du skal nøjes med at eksfoliere en gang og højest to gange om ugen, hvis du har en robust hud.

Evolve Organic Beauty Radiant Glow Mask
Hvis du aldrig har hørt om Evolve Organic Beauty før, så skulle du tage at kigge nærmere på mærket. Produkterne er naturlige og økologiske, og så er der altså nogle rigtig fine ting i sortimentet. Evolve Organic Beauty Radiant Glow Mask er bare et af dem… Rensebalmen Gentle Cleansing Melt er helt fantastisk og har i mange år været en af mine foretrukne. Det særlige ved både masken og balmen er konsistenserne.
Det er mindst lige så rart at fjerne produkterne igen, som et er at smøre dem på. Når du nærmer dig med lidt vand på fingrene, forsvinder alt det seje og konsistensen bliver helt mælket og lige til at fjerne. Selvom man godt kan blive overmandet af trangen til at smage på masken, så kan jeg godt afsløre, at smagen ikke matcher duften.

Evolve Organic Beauty Radiant Glow Mask koster 225 kroner for 60 ml. Du kan finde den udvalgte steder i Danmark eller online hos Soul & Scent.

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk / Følg os på Facebook og Instagram: @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas MAC Asos Deciem FeelUnique Escentual HQhairEstee Lauder LookFantastic Clinique Gosh

The post Fredagsfavorit: Evolve Organic Beauty Radiant Glow Mask appeared first on Pudderdåserne.

Kul – det nye sort i hudpleje og tandpasta

$
0
0

Hudpleje med kul

Først og fremmest: Undskyld for overskriften. Jeg kunne ikke lade være…

Kul overtog instagram sidste år, som den nye superingrediens i tandpasta, og den kommer nu også i hudpleje. Og sort er virkelig en passende betegnelse her, for det er det første man lægger mærke til hvad end det er tandpasta eller ansigtsvask med aktiv kul. Det er sort. Meget sort. Sort i håndvasken. Sort i brusebadet. Sort på tandbørsten. Sort over det hele.

Men virker det? Kan kul blege tænderne og rense hudens porer?

Aktivt kul er en type kul, der er blevet behandlet, så den har ekstremt mange små huller og dermed et meget stort overflade areal. Et enkelt gram aktiv kul har et overfladeareal på hele 3.000 kvadrameter, hvilket giver en kolossal sugekraft.

Aktivt kul bliver derfor brugt indenfor medicin og i industrien til at rense alt muligt: Alkohol, grundvand, gasser. Og vi kender det selv især fra hospitalerne hvor man blandt andet giver det til børn og andre, der har spist noget giftigt.

Aktivt kul virker groft sagt som en super effektiv svamp, der kan suge alt muligt til sig.

Aktivt kul i hudpleje
Så kan man bruge aktivt kul i hudpleje til at rense huden med? Ja, hvorfor ikke. Kul kan suge alt muligt til sige, så der er ingen grund til at det ikke også skal kunne opsuge skidt fra din hud og porer.

Der er absolut ingen som helst videnskabelige undersøgelser af brugen af aktivt kul på huden. Det nærmeste jeg kan finde er brugen af aktivt kul i forbindelse med sårheling, men det er  langt væk fra almindelig hudpleje.

Aktivt kul kan i teorien virke lidt på samme måde som en muddermaske. Det bør kunne opsuge skidt og møg fra overfladen af din hud og måske endda også fra hudens porer i kraft af den ekstra opsugende evne, som aktivt kul har.

Jeg kan ikke finde nogen grund til, at det ikke burde være et forsøg værd, kul har ingen bivirkning på huden. Kul er farligt, hvis man får det i lungerne – men det er en ganske anden historie.

Aktivt kul i tandpasta
På samme måde med tænderne – det er egentlig ikke en dum idé. Kul kan ikke blege. Overhovedet. Glem det. Men kul kan opsuge skidt og møg og muligvis også aflejringer, der sidder på overfladen af tænderne. Der er dog absolut ingen beviser for, at det fungerer i praksis. Jeg synes, at tandlægerne her i denne artikel har et fornuftigt syn på det.

Men både Helene og jeg har brugt tandpasta med kul, og som de hærdede te- og kaffedrikkere vi begge er, så ser vi en mindre effekt.

Jeg har i øvrigt også læst amerikanske tandlæger advare mod at kul sliber tænderne. Jeg vil holde mig til de danske tandlæger her, der mener det modsatte.

MEN vær opmærksom på, at rigtig rigtig mange af disse kultandpasta er uden fluor. Vælg en kultandpasta med fluor eller brug på skift en almindelig tandpasta med fluor. Læs hvorfor her.

Det sviner!
Og så til det største problem med aktivt kul – det er sort. Meget sort. Så sort at det sidder i din håndvask, på badeforhæng, i brusekabine – jeg fik sågar sat sorte fodaftryk på vejen fra brusekabinen den anden dag.

Aktivt kul er meget sort, og der skal ret meget til for at det har en reel virkning. Vi kommer derfor heller ikke til at se det i cremer eller serum. Hudplejeprodukter med kul er altid noget kraftigt sort stads, der skal vaskes af igen. Produkterne er dybsorte og helt ærligt er det ikke ret lækkert i længden. Især tandbørstning to gange om dagen med en kultandpasta kræver meget hyppigere rengøring af håndvask, end jeg orker. Det farver ikke permanent og kan uden problemer vaskes af igen, men jeg har ikke brug for ekstra rengøring herhjemme.

Produkter vi har testet
Vi har modtaget nogle af produkterne gratis til test, nogle af dem har vi selv købt.

Tandpasta med kul fra Curaprox og Dr. Organic
Jeg har selv prøvet tandpasta med kul fra Curaprox. Den indeholder fluor, og jeg vil ikke bruge tandpasta uden fluor. Jeg brugte selv en del tid på at gennemskue forskellen på “Black is White” og “White is Black”, der er de to tandpastaer med kul fra Curaprox. Forskellen er alene i smagen. “Black is White” har en kraftigere smag end “White is Black”

Helene har brugt tandpasta med kul fra Dr. Organic. Den indeholder også fluor.

Både Curaprox og Dr. Organic bruger i øvrigt også almindelige slibemidler i form af silica.

Masker, rens og scrubs med kul
Jeg har prøvet hudplejeprodukter med aktivt kul fra både Dr. Organic, Biore og fra L’Oréal.

Det burde ikke være så svært at lave en god ansigtsmaske med kul, men det er åbenbart overraskende svært. Der er to problemer: Først og fremmest så bliver disse produkter solgt til fedtet hud, og af en eller anden grund så skal fedtet hud åbenbart udsættes for overdrevne mængder mentol og andre duftstoffer, der potentielt kan irritere huden.

Den værste af dem alle er Bioré Deep Pore Charcoal Cleanser. Der er så meget mentol i, at jeg var nødt til at vaske min stakkels hud af en ekstra gang bagefter for at få irritationen til at lægge sig.

Alle produkterne fra Dr. Organic er parfumerede og med mentol-duften, men dog ikke så ekstrem som Bioré. Dr. Organic Deep Cleansing Face Scrub og Pore Cleansing Face Mask har klart mest kul i og er efter min mening det eneste meningsfulde købe, hvis du vil se, hvad kul kan gøre. Jeg har brugt Deep Cleansing Face Scrub og oplever en pænere hud. (Men ærlig talt, så er mine efterhånden meget små porer ikke ret gode test-porer at teste effekten på længere, så indrømmet – det her bliver en ganske teoretisk anmeldelse.)

Bioré Charcoal Pore Minimiser er et meget lækkert renseprodukt, som har en unik konsistens, der er behagelig at bruge som en hurtig maske. Huden bliver øjeblikkeligt pænere at se på, hvilket skyldes den store mængde aluminiumsalt, der opsuger fedt.. Der er så lidt kul i produktet, at det kun bliver lysegråt på huden. Jeg tvivler helt ærligt på, hvor meget kullet reelt bidrager med til huden her? Kul står her næstnederst på ingredienslisten.

Garnier SkinActive 3in1 Charcoal Anti-Blackhead har det samme problem. Der er åbenbart så lidt kul i, at Garnier har fundet det nødvendigt at tilsætte sort farvestof (jernoxid – det samme farvestof, som der er i mascara). Der er faktisk mere jernoxid i Garnier 3in1 Charcoal Anti-Blackhead, end der er kul i.

Det samme kan jeg sige om L’Oréal Pure Clay Glow Mask, der er en lermaske med kul i. Der er også mere farvestof (jernoxid), end der er kul i. Og så bliver det bare meningsløst.

Hvis du gerne vil prøve kul til ansigtet, så synes jeg altså, at du skal forsøge med Dr. Organic. Der er nemlig rent faktisk betydelige mængder kul i produkterne. Det er der ikke i nogle af de andre, jeg har prøvet. Og så lever jeg med både mentol og parfume i Dr. Organic.

Her kan du købe det (reklamelinks)
Dr. Organic Deep Cleansing Face Scrub og Pore Cleansing Face Mask koster cirka 99 kroner pr styk i helsekostbutikker.

Produkterne fra Bioré kan du køber til 75 kroner pr styk i Matas.

Matas har også L’Oréal Pure Clay og Garnier. Du kan også købe L’Oréal Pure Clay og Garnier SkinActive i større supermarkeder.

Jeg har købt Curaprox White is Black tandpasta på Apo-rot.dk

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk / Følg os på Facebook og Instagram: @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas MAC Asos Deciem FeelUnique Escentual HQhairEstee Lauder LookFantastic Clinique Gosh

The post Kul – det nye sort i hudpleje og tandpasta appeared first on Pudderdåserne.

Øjencreme med farve: Ole Henriksen Banana Bright vs Origins Ginzing

$
0
0

Ole Henriksen Banana Bright og Origins GinZing øjencremer

Øjencreme tilsat en smule makeup, så den både camouflerer og plejer på samme tide. Det lyder som en god idé, men virker det?

Vi har prøvet Ole Henriksen Banana Bright og Origins Ginzing Refreshing Eye Cream.

Gode ingredienser på små krukker
Lad os starte med ingredienserne. Dem er der rigtigt mange af i begge produkter, så de burde virke, ikke? Som altid med øjencremer er det svært. Rigtig svært endda. For der er selvfølgelig masser af gode antiage-ingredienser i, men dem kan du lige så godt få fra din ansigtsserum, så hvorfor bruge en seperat øjencreme? Hvis de kunne gøre noget ved mørke rande eller hævede øjenomgivelser, så ville der være en god grund til det. Men det er bare rigtig svært, for videnskaben har ikke fundet de vises sten på dette område endnu.

Den vigtigste ingrediens i GinZing er koffein. Meningen er, at koffeinen skal virke sammentrækkende og dæmpe hævelser. Og den effekt har koffein da også – i teorien. Der findes et enkelt videnskabeligt studie af denne effekt, og der imponerer koffein ikke. Forskerne konkluderer, at den kølende effekt af øjengeléen i sig selv havde en større effekt på hævelserne end koffeinen havde. En velformuleret øjengelé vil altså i sig selv have en større effekt – lige gyldigt hvad den indeholder.

Men der er mange fremragende ingredienser i GinZing. Gode ting, der vil have en positiv effekt på hele ansigtet og ikke bare øjnene. Herunder en masse kraftige antioxidanter, der ikke har godt af at være på krukke.

Det samme er gældende for den C-vitamin, som spiller hovedrollen i Ole Henriksen Banana Bright, der er den særlige type C-vitamin, som Ole Henriksen også bruger i Truth Serum. Jeg vil hellere satse på at bruge min Truth Serum tættere på øjnene, end jeg vil satse på at bruge en øjencreme på krukke med C-vitamin. Selvom det er en særlig stabil form for C-vitamin, som Ole Henriksen bruger, så er der ingen grund til at udsætte den for mere end højest nødvendigt. Der er også mange andre gode planteekstrakter i som for eksempel ekstrakt af havtorn. Igen vil jeg gerne have det i hele ansigtet og ikke på krukke, tak.

Mindsker udseendet af mørke rande og holder på makeuppen
Origins GinZing er ferskenfarvet mens Ole Henriksen Banana Bright er gul. Både gul og fersken virker korrigerende på mørke rande, der oftest har en blålilla tone.

Den ferskenfarvede GinZing er meget transparent og farven bliver næsten usynlig på huden. Til gengæld er der temmelig meget glitter i. Tanken bag er selvfølgelig, at det er glimmeret, der skal lysne de mørke rande.

Banana Bright har mindre glitter og mere farve. Den har en lidt tykkere og mere tør konsistens. Den har en synlig korrigerende effekt på mine mørke rande. Den fungerer rigtig godt under makeup, og jeg oplever at den forbedrer holdbarheden af min concealer. Forvent et resultat der er mere naturligt og langt mindre synligt end en traditionel corrector, men stadig synligt.

Her er jeg helt uden noget som helst – absolut ingen makeup:

ole-henriksen-banana-bright-origins-ginzing-1-1

Her er jeg med Origins GinZing Refreshing Eye Cream to Brighten and Depuff:

Origins GinZing eye cream

Og her har jeg Ole Henriksen Banana Bright på:

Ole Henriksen Banana Bright

Jeg foretrækker helt klart den diskrete gule corrector-effekt som Ole Henriksen Banana Bright har, fremfor glimmeret i Origins GinZing. Jeg synes, at glimmer under øjenene fremhæver mere end det skjuler.

Her kan du købe det (annoncelinks)
Ole Henriksen Banana Bright koster 395 kroner for 15 ml. i blandt andet Sephora, Matas og Magasin. Du kan også købe den online på Matas.dk.

Origins GinZing Refreshing Eye Cream to Brighten and Depuff koster 245 kroner for 15 ml. i blandt andet Matas og Magasin. Du kan også købe den online på Matas.dk, på Boozt eller på Lookfantastic.dk.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk / Følg os på Facebook og Instagram: @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas MAC Asos Deciem FeelUnique Escentual HQhairEstee Lauder LookFantastic Clinique Gosh

The post Øjencreme med farve: Ole Henriksen Banana Bright vs Origins Ginzing appeared first on Pudderdåserne.


Pudderdåsernes store guide til C-vitamin

$
0
0

C-vitamin

C-vitamin hører til på listen over de vigtigste og mest veldokumenterede ingredienser, du kan bruge på din hud. På samme liste kan vi også tilføje:

Dem kan du læse mere om på ovenstående links, men her skal det handle om C-vitamin. C-vitamin har en lang række positive effekter på huden:

  • Giver en finere hudtone
  • Mindsker rynker
  • Beskytter huden mod solskader
  • Lysner pigmentpletter
  • Fugter og beskytter huden

Ascorbic acid er klassikeren
C-vitamin er altså en af de der superstjerner af hudplejeingredienser, som bare kan det hele. Men med C-vitamin kommer det også med en ikke ubetydelig risiko for bivirkninger. C-vitamin virker i koncentrationer på op til cirka 20 procent, og nogle oplever rødme, irritation og i visse tilfælde endda ganske kraftigt.

Der findes efterhånden et par håndfulde typer af C-vitamin, som bliver brugt i hudpleje. Den bedst dokumenterede, originale og mest udbredte er ascorbic acid. Den virker, og dens effekt er dokumenteret i utallige studier gennem årtier. Det er også en billig ingrediens.

Den er dog ikke nem at have med at gøre. Den kræver nemlig nogle helt bestemte forhold for at forblive stabil. Og får den for meget kontakt med lys og luft, så bliver den brun og ineffektiv.

Den kan også give bivirkninger i form af rødme og irritation. Jo større koncentration, der er i produktet, jo mere prikker det.

Til gengæld virker det. Produkter med ascorbic acid giver en pænere hud med en mere jævn hudtone. Det beskytter huden mod og reparerer solskader og andre udefra kommende skader. Den mindsker rynker og pigmentpletter.

De nye typer C-vitamin
Der er kommet mange nye typer C-vitamin. Ascorbyl glucoside, sodium ascorbyl phosphate, magnesium ascorbyl phosphate er bare nogle af dem. Der diskuteres vidt og bredt, hvilke der er bedst, mest effektive og mest stabile. Problemet er, at der ikke er nogen, der undersøger og sammenligner dem, så jeg har ikke noget grundlag for at udnævne den bedste. Tværtimod. Hvis du er ude efter den ingrediens, med bedst dokumentation så vælg en af dem med ascorbic acid. Uden sammenligning. Men jeg går selv helst udenom produkter med meget koncentrationer af ascorbic acid – jeg vil fortælle mere om hvorfor om lidt.

Fælles for ascorbyl glucoside, sodium ascorbyl phosphate og magnesium ascorbyl phosphate er, at de er forsøg på at udvikle mere stabile former for C-vitamin uden de bivirkninger, som ascorbic acid har.

Og de virker også. Ingen tvivl om det. Hvilken er så bedst? Hvis din hud bare er glad og tilfreds med en 20% ascorbic acid serum, så er det afgjort det bedst dokumenterede valg og sandsynligvis også det mest økonomiske.

Jeg tåler selv helt fin ascorbic acid i lavere koncentrationer, men i højere koncentrationer, der bliver det ofte for meget. Og så er der det med lugten… C-vitamin i form af høje koncentrationer af ascorbic acid får i løbet af nogle timer min hud til at lugte metallisk. Det er et ikke ualmindeligt fæmonen, og jeg kan det bare ikke. Jeg oplever det ikke med andre typer C-vitamin.

Vi har her skrevet om et udvalg af de ekstremt mange C-vitamin produkter, der findes. Der er mange flere, det her er blot et udvalg.

Produkter med Ascorbic Acid (reklamelinks)
Vichy Liftactiv AOX Skin Cure – En lille men koncentreret flaske med kun 10 ml. Produktet er en kur, der skal bruges i løbet af 10 dage. Jeg kender ikke den præcise koncentration, men den er høj – meget høj. C-vitamin er nummer 2 på ingredienslisten. Udover C-vitamin indeholder den hyaluronsyre og en anden interessant ingrediens, der har en effekt på pigmentpletter. En lille, men effektiv flaske fra Vichy. 259 kroner for 10 ml. på apoteket eller på Lookfantastic.

The Ordinary Vitamin C Suspension 30% in Silicone
The Ordinary har flere produkter med høje koncentrationer af ascorbic acid. De er billige og lige så effektive som alle de andre. Konsistenserne er bare ret klamme – for nu at sige det som det er.

Vitamin C Suspension 30% in Silicone er en ekstremt tyk blanding af en meget høj koncentration af C-vitamin og silikone. Hvis du er ude efter maksimal effekt for pengene, så får du det her. Men konsistensen er ret ekstrem. Den føles tung og kornet, og den blander ekstremt dårligt med andre produkter. Hvis du bruger andre hudplejeprodukter sammen med – især hvis de indeholder olie – så vil de med stor sikkerhed fnulre på huden ved kontakt med denne. Hvis du vil bruge den alene om aftenen for eksempel og er ligeglad med om den føles elegant på huden, så får du ekstremt meget c-vitamin for pengene. Vær opmærksom på, at 30% ascorbic acid er en MEGET høj koncentration, og der er derfor mange, der vil opleve irritation og rødme. Deres anden serum med ascorbic acid er endnu sværere at have med at gøre. Jeg har den ikke selv i huset, men læs denne brugbare anmeldelse, hvis du er interesseret. Vitamin C Suspension 30% in Silicone koster 6,50 euro for 30 ml. her på DECIEMs webshop, mens Vitamin C Suspension 23% koster 5,80 euro for 30 ml.

Nivea Q10 plus C Skin Sleep Cream
Nivea har lanceret en her serie af produkter med C-vitamin og Q10. Natcremen er virkelig vellykket og et godt bud på en både billig og effektiv begynder-creme med C-vitamin. Koncentrationen er ikke så høj som hos de ovenstående, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Høje koncentrationer af C-vitamin er bestem ikke for alle. Denne behagelige creme indeholder også sheasmør og andre gode antioxidanter til en pris, der er svær at finde bedre. Cremen er parfumeret. Pris 139 kroner hos Matas.

Kiehl’s Powerful-Strength Line Reducing Concentrate
Denne klassiske uparfumerede serum fra Kiehl’s er blevet opgraderet, så den nu indeholder både 10,5 % ascorbic acid og 2% ascorbyl glucoside. Det er en effektiv blanding i en behagelig konsistens – og så er den uparfumeret. Kiehl’s Powerful-Strenght Line Reducing Concentrate koster 430 kroner for 50 ml. i Magasin. Du kan også købe den på Feelunique. (På billedet er den i gammel emballage, den nuværende ser en smule anderledes ud)

SkinCeuticals C E Ferulic
L’Oréals eksklusive klinik-mærke SkinCeuticals har en omfattende serie af C-vitamin produkter. C E Ferulic blander 15% ascorbic acid med 0,5 % ferulic acid, der er en kraftig antioxidant. I Danmark kan du købe SkinCeuticals på klinikker, men Apo-rot.dk forhandler også mærket.

Exuviance AF Vitamin C20
Emballage er af afgørende betydning, når vi taler om c-vitamin. Og i min samling af produkter med C-vitamin er det faktisk kun Exuviance, der har pakket dem helt lys- og lufttæt. Exuviance har pakket sin C-vitamin serum i små portionskapsler, så den er bedst beskyttet. Der er 60 kapsler med 20% ascorbic acid sammen med aminosyrer. Kapslerne fra Exuviance koster cirka 620 kroner og forhandles på klinikker.

Produkter med andre typer C-vitamin (reklamelinks)

Ole Henriksen Truth Serum
Truth Serum fra Ole Henriksen indeholder en høj koncentration af sodium ascorbyl phosphate. Det er en stabil og effektiv form for C-vitamin, der har en effekt på alderstegn, pigmentering og endda akne. Min hud elsker denne type C-vitamin – til gengæld har jeg set et par andre reagere ret kraftigt på den. C-vitamin i høje doser er bare noget man skal omgås med varsomhed. Der er også samme type c-vitamin i EmerginC. Truth Serum koster 495 kroner for 30 ml. i blandt andet Matas eller på Boozt.com

The Ordinary Magnesium Ascorbyl Phospate 10%
Magnesium ascorbyl phosphate har lignende egenskaber og det kan du finde hos The Ordinary. Jeg kender ikke den præcise koncentration hos Ole H, men jeg vil mene ud fra placering på ingredienslisten, at den er højere end hos The Ordinary, der har 10%. The Ordinary Magnesium Ascorbyl Phospate 10% kommer som en creme i en tube – og har den mest behagelige konsistens af de ellers ikke særligt behagelige C-vitamin produkter fra The Ordinary, jeg har prøvet. 9,60 euro for 30 ml. hos DECIEM.

MAC Lightful
Ascorbyl Glucoside er en anden form for særlig stabil C-vitamin. Det, vi ved om den, stammer primært fra producenterne af den aktive ingrediens. Ifølge dem, er den udover at være særlig stabil, også særligt god til hyperpigmentering. Den findes bland andet i MACs Lightful serie. Serien er stor, og produkterne kommer og går. Hold øje med MAC Lightful Marine Bright Formula Essence, der er det mest effektive i serien. Lightful C Marine-Bright Formula Essence koster 315 kroner for 30 ml. på maccosmetics.dk.

The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12%
Også The Ordinary har en lidt klistret flydende serum med ascorbic glucoside. Her får du 12% til en god pris. 12,90 euro for 30 ml. på DECIEM.

Noget om holdbarhed og konsistenser
Det er meget få af disse produkter, der kommer i en reel lufttæt emballage. Hverken tuber, pipetter eller almindelige pumper er helt lufttætte. De har derfor også en begrænset holdbarhed – især dem med ascorbic acid. Vichy angiver for eksempel, at den lille flaske med Vichy Liftactiv AOX Skin Cure skal kasseres efter 10 dage. Flere af produkterne oplyser også at de skal opbevares i mørke. Jeg ville virkelig gerne kunne finde en rigtig airless pumpe til jer med C-vitamin – men det er faktisk ikke lykkedes. Kender I nogen?

C-vitamin i de meget høje koncentrationer er generelt ikke nogen lækker oplevelse. The Ordinarys produkter med ascorbic acid er grynede og klistrede, mens Vichy og SkinCeuticals laver nogle tyndtflydende og vandede serum med ret meget alkohol i. Der er til gengæld meget høje koncentrationer i.

Hvis du gerne vil have den gyldne middelvej, så er Kiehl’s og Nivea de mest behagelige bud sammen med alle produkterne i kategorien “andre typer C-vitamin”. Hvis du har sart hud, så start med Kiehl’s (uparfumeret) eller Nivea (billigst). Hvis du bare vil have maksimal effekt, så prøv Vichy eller The Ordinary. For både effekt og en lækker konsistens, så prøv Ole Henriksen eller Kiehl’s.

Sådan gør du – og bivirkninger
Der er altid en risiko for bivirkninger, når du bruger C-vitamin i disse koncentrationer. Forvent lidt svien og rødme, det er helt normalt. Du kan bruger produkterne en gang i døgnet. Men hvis du er særligt sart, så kan det være fint med et par gange om ugen. Prøv dig frem og gå langsomt frem. Hvis du oplever kraftigere reaktioner så stop omgående!

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - MAC - Boozt.com - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk   Feelunique - Nicehair.dk - DECIEM - Apo-rot.dk - Ellos - Nelly - Flere links

The post Pudderdåsernes store guide til C-vitamin appeared first on Pudderdåserne.

Urban Decay Meltdown Makeup Remover Dissolving Spray

$
0
0

Urban Decay Meltdown Makeup Remover Dissolving Spray

Urban Decays makeupfjerner på spray er ikke en almindelig flydende makeupfjerner. Hvis du forventer en let og oliefri flydende makeupfjerner, som teksten på flasken godt kunne indikere, så bliver du helt ærligt skuffet. Den føles som olie. Men den er heller ikke en almindelig olie. Urban Decay Meltdown Makeup Remover Dissolving Spray er silikone på spray – ren silikoneolie med en lille smule E-vitamin – intet andet.

100% ren silikone
Silikoneolie, som der er i denne spray, har de samme egenskaber som almindelig vegetabilsk olie, når det kommer til at fjerne makeup, men det har en stor fordel: Det svier mindre i øjnene.

Øjne og olie er sjældent en god kombination. Det er de færreste øjne, der kan lide ren olie. Nogen øjne kan og dejligt for jer, men for os andre, så betyder olie i nærheden af øjnene svie og smerte. Og det er lige gyldigt, om det er som en ansigtsolie eller et forsøg på at fjerne øjenmakeup med vegetabilsk olie.

Urban Decay Meltdown Makeup Remover Dissolving Spray opløser vandfast makeup lige så effektivt som vegetabilsk olie, men den svier ikke i mine øjne i hvert fald. Jeg kan ikke bruge almindelig vegetabilske olier omkring øjnene.

Du skal ikke bruge sprayen direkte i ansigtet, som om det er en mist. Den skal sprayes i hånden eller på en vatrondel i stedet.

Hvilken makeup bruger du?
Når du skal vælge makeupfjerner, så overvej, hvad din makeup er lavet af. Jeg bruger for eksempel tube-mascara, som er vandopløselig – Urban Decay Meltdown Makeup Remover Dissolving Spray eller anden olie rokker den ikke ud af flækken. Til gengæld er sprayen god til at løsne en stædig foundation. Men bruger du en pudderfoundation og vandfast mascara er situationen måske omvendt.

Jeg kan godt lide at kombinere mine makeupfjernere, hvis jeg har haft meget makeup på. Lidt fed silikoneolie som denne først til at opløse en stædig foundation og så en vandbaseret eau micellaire bagefter kan være det, der skal til for at fjerne al makeup, uden at skulle gnide og skrubbe huden.

Her kan du købe det (reklamelinks)
Urban Decay Meltdown Makeup Remover Dissolving Spray koster 175 kroner for 100 ml. i Magasin. Du kan også købe den online på Lookfantastic.dk eller på Feelunique.

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - MAC - Boozt.com - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk   Feelunique - Nicehair.dk - DECIEM - Apo-rot.dk - Ellos - Nelly - Flere links

The post Urban Decay Meltdown Makeup Remover Dissolving Spray appeared first on Pudderdåserne.

Anmeldelse: Avivir Baobab

$
0
0

Avivir Baobab

Du kender godt Avivir. Det er dem, der står bag de Aloe Vera produkter, du altid har købt i Matas. Avivir har nu lanceret en helt ny serie: Avivir Baobab, der indeholder den afrikanske baobab-olie og uden et ord om aloe vera.

Når et firma som Avivir, der udelukkende har beskæftiget sig med aloe vera siden 1984, pludselig kaster sig over en helt anden ingrediens, så slår jeg både ører og øjne ud en ekstra gang. Ikke mindst fordi Jesper Hummeluhr, der er manden bag Avivir, er en vidende, grundig og dygtig mand, som jeg har lært meget af at lytte til i tidernes løb. Hvis alle producenter gik lige så meget op i deres indholdsstoffer som han, så ville vi have et fantastisk udvalg på hylderne.

Så hvorfor lige baobab? Den er blot en enkelt blandt en lang række afrikanske olier, som bliver hyldet for deres gode egenskaber.

Baobab vs marula vs…
Marula, argan og moringa for blot at nævne nogle stykker. Og de har alle hver deres fordele for huden med en særlig sammensætning af fedtsyrer og antioxidanter.

Det har baobab også. Den indeholder cirka 1/3 mættede fedtsyrer, 1/3 flerumættede fedtsyrer og 1/3 monoumættede fedtsyrer. Til sammenligning indeholder marula et meget højt indhold af monoumættede fedtsyrer, mens arganolie indeholder en relativt lav mængde mættede fedtsyrer og en cirka 50/50 fordeling af flerumættede og monumættede fedtsyrer.

Hvad betyder det så i praksis? De mættede fedtsyrer, som du kender fra kokosolie og god gammeldags smør, spiller en vigtig rolle for tør hud, men kan muligvis i større mængder tilstoppe hudens porer. Så meget groft sagt er et højere indhold af mættede fedtsyrer godt til tør hud, mens dig, der har problemer med bumser, måske kan have fordel af at vælge en olie med et lavere indhold.

Det er dog meget simplificeret opstillet. De forskellige olier indeholder også en lang række antioxidanter og kan have andre egenskaber, men problemet med dem er, at vi ikke ved det. For det er ikke blevet undersøgt. Præcis ligesom med arganolie findes der en masse antagelser om både marula, baobab og moringa-oliens egenskaber, men der er ingen videnskabelig dokumentation. Vi har en masse tal for, hvad olierne indeholder af fedtsyrer, antioxidanter osv, men absolut ingen publicerede undersøgelser af, hvilke effekter de har for huden.

Lækker konsistens og ordentlige forhold
Så hvordan skal man så vælge mellem alle disse eksotiske olier?

For mig taler to argumenter for Avivirs Baobab olie:

1. Den lækre konsistens. Avivir Baobab er en gylden og silkeblød olie, der er en større fornøjelse at bruge end de andre afrikanske olier, jeg har haft mellem hænderne.

2. Jesper fra Avivir har selv været i Senegal og udvælge sin leverandør, og han har direkte kontakt med dem for at kunne holde øje med, at der er ordentlige forhold. 42 landsbyer leverer til den lokale virksomhed, hvor det blandt andet er en ret unik kvalitet, at kvinder får den samme løn som mænd.

Tre forskellige olier
Avivir baobab er en lille serie med tre produkter:

Avivir Virgin Baobab Oil 100%
En flaske med 50 ml. baobabolie til 270 kroner.

Avivir Baobab All Boby Pampering Oil
Denne større flaske med 100 ml. kropsolie indeholder en blanding af baobab, mandelolie og et par andre ingredienser. Du kan selvfølgelig også bruge den i ansigtet. Pris 380 kroner for 100 ml.

Avivir Baobab All Boby Pampering Oil with myrtle scent
Kropsolien med den behagelige duft af myrte er blevet en aftenfavorit herhjemme. Kropsolien er identisk med den ovenstående, men er tilsat æterisk olie af myrte. Den æteriske olie er selvfølgelig kun tilsat på grund af den behagelige duft, men myrte er en interessant æterisk olie. Flere forsøg har vist, at hvis man spiser den, så virker den både beroligende og som sovemedicin. Jeg vil bestemt ikke anbefale at spise denne olie, men duften alene har en beroligende effekt på mig. Pris 380 kroner for 100 ml.

De to første produkter er uden parfume, mens den sidste i sagens natur er parfumeret. Alle produkterne kommer i glasflasker med pumpe. De for første er miljømærkede med Svanen (Svanen tillader ikke de 26 særligt deklarationspligtige parfumestoffer, som følger med æteriske olier).

Her kan du købe det (reklamelink)
Avivir Baobab kan købes i blandt andet Matas og i helsekostbutikker.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - MAC - Boozt.com - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk   Feelunique - Nicehair.dk - DECIEM - Apo-rot.dk - Ellos - Nelly - Flere links

The post Anmeldelse: Avivir Baobab appeared first on Pudderdåserne.

Ultimative nyheder fra Faaborg Pharma: Face Serum, Micellar Water og Eye Serum

$
0
0

Faaborg Pharma Ultimate

Reklame for Faaborg Pharma

Så er Faaborg Pharma endelig klar med flere produkter i deres længe ventede Ultimate ansigtsplejeserie: En øjencreme, en makeupfjerner og et meget velformuleret ansigtsserum.

Vi har skrevet om de første produkter i serien tidligere, der indeholder to dejlige ansigtscremer, en blid rensemousse og en skintonic med salicylsyre.

Faaborg Pharma har lavet hudplejeprodukter til de danske apoteker siden 2001 på fabrikken i Faaborg. Her producerer de danske klassikere såsom helo creme og archiv creme og nu også Ultimate serien.

Ultimate serien er en serie efter vores smag. Den er fyldt med ingredienser med dokumenteret effekt, den er uden parfume, der er ikke nogle hud-irriterende ingredienser i, og produkterne virker. Alle produkter er certificeret af AllergyCertified.

Faaborg Pharma Ultimate Face Serum
Den nye ansigtsserum fra Faaborg Pharma Ultimate er seriens stjerne. Og hovedrollen spilles af ingen ringere end niacinamid. Niacinamid spiller også en stor rolle i Faaborg Pharmas to Ultimate ansigtscremer, men i denne er koncentrationen højere. Der er 7% niacinamid i Face Serum, mens der er 5% i de to ansigtscremer.

Niacinamid har vi tidligere kaldt “ingrediensen, der kan alt”. Fordi den giver pænere hud på næsten alle punkter, og virker mod næsten alle hudproblemer:

  • Hudorme
  • Forstørrede porer
  • Rynker
  • Hyperpigmentering
  • Rødme
  • Forbedrer hudens barrierefunktion
  • Giver en pænere hudtone
  • Og meget mere…

Udover de 7% niacinamid, så indeholder face serum også argireline. Argireline er en peptid, der mindsker rynker og fine linjer. Den indeholder også hyaluronsyre, avocado- mandel- og sojaolie samt det beroligende syricalm, der er et kompleks af flere ingredienser, der virker beroligende på irriteret hud. Alt i alt er det et fremragende serum, som vil fungerer for de fleste.

Pris cirka 224 kroner for 30 ml.

Faaborg Pharma Ultimate Eye Serum
Faaborg Pharmas øjencreme indeholder de samme ingredienser, men i en lidt lettere formel. Derudover indeholder Eye Serum også koffein. Koffein siges at kunne dæmpe hævelser, så Faaborg Pharma Ultimate Eye Serum kan i teorien virke på hævedeøjenomgivelser. De øvrige ingredienser såsom niacinamid og argireline har også en positiv effekt på øjenomgivelserne – dem kan du selvfølgelig også få fra Face Serum.

Pris cirka 209 kroner for 15 ml.

Faaborg Pharma Ultimate Micellar Water
Faaborg Pharma har lavet en lidt anderledes eau micellaire end de fleste andre. Hvor en eau micellaire typisk er meget vandet, så indeholder Faaborgs version overraskende meget olie.

Men svier det så ikke i øjnene, spørger den opmærksomme Pudderdåse-læser. Næh, ikke i mine. Min tørre hud kan også godt lide den lidt fede Micellar Water fra Faaborg Pharma, og endnu en fordel med et højere indhold af olie i er, at det ofte gør det lidt nemmere at fjerne makeuppen.

Emballagen er med det superpraktiske tryklåg, som du også finder på Faaborg Pharmas skintonic. Du trykker på den med en vatrondel og puuuf, så er der Micellar Water på. Det gør den praktisk at have stående fremme på badeværelset. Flasken har en flot blå farve – og det er selvfølgelig flasken, der har den flotte farve. Selve Micellar Water er uden farvestoffer.

Pris cirka 129 kroner for 150 ml.

Her kan du købe det
Produkterne er netop landet på de danske apoteker, og du kan købe dem nu. Faaborg Pharma forhandles på dit lokale apotek og på nettet. Læs mere på Faaborg Pharmas hjemmeside.

Reklame for Faaborg Pharma.

 

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - MAC - Boozt.com - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk   Feelunique - Nicehair.dk - DECIEM - Apo-rot.dk - Ellos - Nelly - Flere links

The post Ultimative nyheder fra Faaborg Pharma: Face Serum, Micellar Water og Eye Serum appeared first on Pudderdåserne.

Pure&Care – lidt for billig hudpleje fra Normal

$
0
0

Pure&Care

Af alle vores kæpheste, er der en, der er vigtigere end alle de andre, og det er ingredienslister. På godt dansk hedder de INCI. International Nomenclature of Cosmetic Ingredients.

Det er det system af standardnavne, som alle producenter skal bruge når de skriver, hvad der er i en creme eller en mascara. En producent må ikke bare nøjes med at skrive bag på en creme, at den indeholder lavendel og planteolie. Der skal stå de præcise INCI-navne på alle ingredienser, og de skal stå i rækkefølge, så det, der er mest af, står øverst.

Og hvis der er noget, der kan afskrække mig helt og holdent fra at bruge et produkt, så er det en ingrediensliste, der ikke overholder reglerne. Fordi det sender mig et signal om, at de nok ikke har helt styr på, hvad de kommer i. Ellers tak…

Store og erfarne producenter har konsekvent helt styr på deres ingredienslister. Du ser aldrig L’Oréal, Estée Lauder eller Matas have rod i deres ingredienslister. Aldrig. Men vi ser det ofte fra mindre og mere eksotiske producenter, og helt ærligt – hvis de ikke kan finde ud af at skrive, præcis hvad de har brugt, så har jeg meget lidt lyst til at bruge det.

Billig og uden parfume
Pure&Care fra Normal er et godt eksempel herpå. Ved første øjekast er serien ellers meget interessant og lovende. Den består af en række meget billige og uparfumerede sera med interessante ingredienser:

  • Vitamin C Serum
  • EGF Serum
  • Hyaluronic Acid Serum
  • Collagen Serum
  • Witch Hazel Serum
  • Snail Serum
  • Tea Tree Oil Serum

Det kunne have været så godt… Alle serum har en let vandbaseret konsistens. Det er indhold og effekt, der interessant her, så lad os se nærmere på ingredienserne. Alle produkterne er produceret i Kina.

Pure&Care EGF Serum
EGF er en forkortelse for Epidermal Growth Factor, og vi kender det selvfølgelig fra Bioeffect, der koster mange mange gange mere. Så hvad er der i den billigere version? Jeg aner det ikke. Ifølge ingredienslisten indeholder den “cell energy biopeptide”, hvilket kan dække over hvad som helst. Jeg aner reelt ikke, hvad der er i, og kan derfor ikke vurdere produktet.

Pure&Care Tea-Tree Oil Serum
Pure&Care Tea-Tree Oil Serum indeholder naturligvis tea tree oil, der er en æterisk olie. Som nummer to på ingredienslisten står “Remove Acne Agent EC”. Hvad er så det? Jeg har ingen chance for at vide det. Det er i hvert fald ikke et navn, jeg kan finde i CosIng, der er EU’s liste over godkendte INCI-navne. Jeg håber, at Pure&Care godt ved det selv, men det er helt underordnet. Det skal selvfølgelig stå på ingredienslisten.

Pure&Care Snail Serum
Her har Pure&Care faktisk fat i det rette navn: Snail secretion filtrate. Og ja, det er snegleslim. Men det har naturligvis været igennem en kemisk behandling, så du får ikke en følelse af klistret snegl i ansigtet. Snegleslim indeholder fra naturens hånd en masse ting, som i teorien er gode for huden: Glykolsyre, proteiner og elastin. Det har afgjort potentiale, men det er ikke noget, videnskaben har dokumenteret endnu.

Pure&Care Hyaluronic Acid Hydration Serum
Det går også bedre for Pure&Cares hyaluronsyre-serum, hvor alle ingredienser har korrekte navne. Herunder hyaluronsyre, lidt ceramide og et gærekstrakt. Der er også en, som jeg aldrig før har set i kosmetik: Ekstrakt af portulak, som nok er bedst kendt fra køkkenhaven.

Hvad der gør mig yderligere bekymret er, at de på deres hjemmeside skriver ph-værdien på produktet til mellem 5,5 og 7,2. Det er eddersparkemig et stort spring og en stor usikkerhed! Jeg kender ingen producenter, der vil sende et produkt ud af huset i det interval. Jeg vil gerne bruge en hyaluronsyreserum i mit ansigt, hvis den har en ph-værdi på 5,5, men hvis jeg er en af de uheldige, der får den med en ph-værdi på 7,2, så springer jeg over, tak. De skriver i øvrigt det samme på alle produkterne – at de har en ph-værdi på mellem 5,5 og 7,2. Det virker helt skørt.

Jeg har ikke selv testet dem i praksis, og I får mig heller ikke til det. Jeg kunne aldrig drømme om at bruge et produkt fra Kina, der indeholder anonyme ingredienser såsom “Remove Acne Agent EC” eller “Cell Energy Biopeptide”. Det kan i princippet sagtens være, at der gemmer sig nogle fantastiske produkter bag de utydelige ingredienslister. Men for mig er det absolut minimumskrav til en virksomhed, at de kan finde ud af at skrive præcis, hvad der er i deres produkter.

Her kan du købe det
Pure&Care kan købes i Normal. De forskellige serum koster 47 kroner stykket.

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - MAC - Boozt.com - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk   Feelunique - Nicehair.dk - DECIEM - Apo-rot.dk - Ellos - Nelly - Flere links

The post Pure&Care – lidt for billig hudpleje fra Normal appeared first on Pudderdåserne.

Viewing all 249 articles
Browse latest View live